КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Без кариес. Невидимата връзка на зъбите с цялостното здраве

Без кариес. Невидимата връзка на зъбите с цялостното здраве

 
АвторД-р Радосвета Симеонова
ИздателствоКибеа
Каталожен №2148
ISBN9789544748371
Година2019
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници216
НаличностВ наличност
Цена
19,00 лв.

Описание

Над 98% от човечеството има кариес или някаква форма на дентално заболяване! Стряскаща цифра предвид всички грижи, които ние, модерните хора, полагаме за зъбите си с все по-иновативни средства. Съвсем естествено е да се запитаме къде грешим, дали медицината и ние самите можем да се справим с този проблем, който, за съжаление, засяга все повече деца, и то от най-ранна възраст.

В своята книга "Без кариес. Невидимата връзка на зъбите с цялостното здраве" д-р Радосвета Симеонова представя цялостна, ясна и разбираема картина на проблема, като отправна точка е убеждението, че заболяванията в устата не са проблем само на устата, а сигнал, че тялото е в дистрес и не може да поддържа баланса си поради някакви липси или прекомерно излагане на негативни фактори.

Тръгвайки от далечното минало, когато хората са имали здрави и силни зъби, през зараждането на денталната медицина и обособяването ѝ като самостоятелен дял от медицината и достигайки до широко използваните в наши дни методи за лечение на зъбите, д-р Симеонова отвежда читателя към корените на проблема.

Тя продължава с обстоен преглед на устройството на зъбите и процесите, 
с които те са неразривно свързани с функционирането на цялото тяло. Изключителен интерес представляват цитираните от нея знакови проучвания на д-р Уестън Прайс и лейди Мей Мелънби, 
бележещи повратна точка в осъзнаването на причините за епидемията от кариес в цивилизования свят.

Очертала голямата и сложна картина, д-р Симеонова дава професионални съвети за естествена профилактика на зъбите и тяхната реминерализация, основани на задълбоченото осъзнаване и разбиране на множеството замесени в тези процеси фактори: хранителният режим, ролята на бактериите и епигенетичното послание на храната, разнообразните средства за зъбна хигиена, стресът и начините за справянето с него, и най-вече - какво ни казват нашите зъби и как да се научим да ги разбираме. Убеден поддръжник на интегративния подход в зъболечението, д-р Симеонова предлага ценни насоки как да тълкуваме сигналите на своето тяло и да правим най-доброто за него. Защото е време да направим своя избор колко здрави искаме да бъдем ние и децата ни.

За автора

Д-р Радосвета Симеонова е водещ специалист в областта на профилактиката на денталните заболявания и лечението на кариес на ранното детство. Завършила е дентална медицина в Медицински университет, София, през 2010 г. След дипломирането си започва работа като общопрактикуващ зъболекар в семейния дентален кабинет. Д-р Симеонова е член на Български зъболекарски съюз.

Предизвикателството "Без кариес" е помогнала на стотици хора да подобрят начина, по който се грижат за зъбите си. Автор е на над 100 статии и 2 електронни книги по темата.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация