КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

ХОРМОНАЛНА ЙОГА ТЕРАПИЯ - За възобновяване производството на хормони и елиминиране симптомите на менопаузата

ХОРМОНАЛНА ЙОГА ТЕРАПИЯ - За възобновяване производството на хормони и елиминиране симптомите на менопаузата

 
АвторДина Родригес
ИздателствоIntense
Каталожен №2145
ISBN9789547832442
Година2023
Размер19 х 21 см.
КорицаМека
Страници288
НаличностВ наличност
Цена
34,00 лв.

Описание

Пълноцветен печат, подвързия: мека със спирала

Хормонална йога терапия (ХЙТ) за жени е холистичен метод, разработен от бразилския психолог и йога терапевт Дина Родригес.

Авторката представя една нова форма на динамична йога, предназначена да възобнови производството на хормони в женския организъм, което намалява през менопаузата.

Включва динамични йога упражнения (асани), дихателни техники (пранаяма), тибетски енергийни техники и йога нидра (визуализация по време на медитация) с цел реактивиране на производството на хормони в организма по естествен път.

ХЙТ намалява и дори елиминира неприятните симптоми на менопаузата, като горещи вълни, нощно потене, емоционална нестабилност, депресия, безсъние, понижено либидо, главоболие, затруднена концентрация, влошена памет и други.

Техниката помага и на по-млади жени, които страдат от предменструален синдром (ПМС), менструални крампи, поликистозни яйчници и в някои случаи на безплодие. Упражненията от йога терапията се изпълняват лесно, не изискват предварителни знания или опит с хатха йога и са много ефективни.

ХЙТ подсилва имунната система и подмладява тялото. Подпомага превенцията на болести, породени от занижени хормонални нива, като остеопороза и сърдечни проблеми.

"Книгата на Дина Родригес заслужава възхищение заради достъпния, лесно разбираем език и точността на научните изследвания в нейна подкрепа. Дина успява в трудното начинание да обедини в едно убедително и хармонично цяло съвременните знания и хилядолетната наука на йога."
Жан Пиер Бастиу

Дина Родригес е завършила Философия и Психология в Университета на Сао Пауло, Бразилия. Член е на IYTA - Международната асоциация на йога учителите.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация