КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Перспективи за семеен живот и родителство в контекста на семейната педагогика

Перспективи за семеен живот и родителство в контекста на семейната педагогика

 
АвторЙорданка Николова
Каталожен №2128
ISBN978-954-07-5618-9
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници158
НаличностВ наличност
Цена
16,00 лв.

Описание

Книгата разглежда въпросите, свързани с готовността на младите хора за семеен живот и родителство, уменията им да разрешават конфликти, опита, който са придобили в своите семейства, както и нагласите и очакванията им от живот в партньорска връзка.

Проучени и анализирани са: световният и българският опит в подготовката на младите хора за изпълнение на родителските функции; темите за семейните взаимоотношения и родителството в съдържанието на учебните дисциплини в българското училище. Предложена е система от дейности, които да бъдат реализирани в училищна среда с цел формиране на умения у младите хора да бъдат добри родители.

Йорданка Николова е главен асистент във Факултета по педагогика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Автор е на редица публикации, свързани с приобщаване на родителите като субект в процеса на обучение, формиране на навици у студентите педагози за активно взаимодействие с родителите, съвременни подходи към повишаване педагогическата култура на родителите в неформална среда и др.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация