КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Осъзнаване. Опасностите и възможностите, които крие действителността

Осъзнаване. Опасностите и възможностите, които крие действителността

 
АвторАнтъни Де Мело
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №2033
ISBN9786190111825
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаТвърда
Страници224
НаличностВ наличност
Цена
20,40 лв.

Описание

Повечето хора живеят насън. Спят и сънуват кошмари. Смятат, че адът - това са другите, докато истината е съвсем различна: никой и нищо на света не може да ви причини болка, освен вие самите.

Нещастието се крие в собственото ви съзнание. Когато се пробудите, разбирате, че не е нужно да променяте света, достатъчно е да промените начина, по който го виждате. Съчетавайки в себе си християнска духовност, будистка иносказателност, хиндуистки дихателни упражнения и психологическо проникновение, книгата на Де Мело ни помага да осъзнаем истинската си същност.

Искате да се събудите? Искате щастие? Искате свобода? Ето какво: освободете се от грешните си представи. Вижте истинската същност на хората. Ако успеете да видите собствената си същност, ще можете да разберете и всички останали.

И тогава ще ги обикнете. В противен случай ще трябва през цялото време да се борите с грешните си представи за тях, с илюзиите си, които са в непрекъснат конфликт с действителността.

"Mога да ви говоря не за истината, а за препятствията по пътя към истината. Тях мога да ги опиша, но не мога да изкажа истината. Никой не може. Мога само да разкрия заблудите ви, за да се избавите от тях. Да оспоря представите ви и системата от възгледи, която ви прави нещастни. Мога да ви помогна да отучите наученото. В това именно се изразява познанието, когато става дума за духовно извисяване."
Антъни Де Мело

Антъни де Мело е йезуитски свещеник и психотерапевт, спечелил световна известност със своите книги и духовни беседи, в които съчетава в неделимо цяло западната и източната мъдрост.


Други книги от Популярна психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация