КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Гастроентерология 2020 - Книга 1

Гастроентерология 2020 - Книга 1

 
АвторПод редакцията на Захарий Кръстев, Росен Николов
ИздателствоЗУМ ДИЗАЙН
Каталожен №2030
ISBN978-619-91757-1-2
Година2020
Размер16 х 24 см.
КорицаМека
Страници614
НаличностВ наличност
Цена
64,00 лв.

Описание

„Гастроентерология 2020“ е съвременно Ръководство и Справочник. Автори са 56 специалисти в различни области на гастроентерологията или тясно свързани с нея.

Гастроентерологията в последните години се развива твърде бързо. Нови методи и техники обогатяват диагностиката и лечението. Тези  промени изискват нови познания и умения.

В Ръководството е отделено особено внимание на фармакотерапията на гастроинтестиналните заболявания, като са посочени критериите за избор на лекарственото средство в зависимост от клиничната картина, формата и тежестта на заболяването. Разделът за антибиотиците: „Антибиотиците в гастро-ентерологията днес и утре“  е написан увлекателно и се чете като хубав роман.

Все по-голямо място имат  съвременната  генетиката  за индивидуализиране и оптимизиране на терапевтичните подходи;  хистологичните изследвания за детайлизиране на особеностите в патологичния процес; възможностите на образната диагностика.
Интердисциплинарните отношения са показани в Ръководството в раздела „Зад завесата“ – метафорично определение на многото интердисциплинарни изследвания и може да се определи като подход, зад който се крие истинското състояние на болния.

В раздела „Гастроентерологията и другите“ са показани гастроентерологични  промени съпътстващи други нозологични единици  от областта на денталната медицина, ортопедията, ендокринологията и др. Повлияване на „другите“ от  гастро-ентерологичната терапия е понякога изненадващо.

„Гастроентерология 2020“ е с голяма научна и практическа стойност. Тя надхвърля традиционните рамки на тясната специалност и обогатява съвременната медицинска литература.


Други книги от Гастроентерология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация