КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Хронични вирусни хепатити

Хронични вирусни хепатити

 
АвторНиколай Кръстев
ИздателствоLaxBook
Каталожен №203
Година2011
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници650
НаличностНяма наличност
Цена
30,00 лв.

Описание

Написването на монография "Хронични вирусни хепатити", след като през 2008г. се издаде ръководство по "Клинична хепатология" от същия автор, бе продиктувано от новостите по проблемите на вирусните хепатити и големият интерес на гастроентерологичната общност към тези заболявания.

Бяха поставени следните основни задачи: мнбго по-задълбочено и всеобхватно да се разгледа проблемът на хроничните вирусни хепатити; да се запознаят гастроентероло-зите у нас с европейския консенсус от 2009г. за лечение на хроничния хепатит В; да се предоставят подробни данни за относително новото лечение у нас на хроничния хепатит В с различни нуклеозидни/нуклеотидни аналози; да се съобщят по-важни новости в етиологията, патогенезата и лечението на хроничния хепатит В, С и D; да се представят в детайли критериите за хистологична активност и фиброза при вирусните хепатити; да се направи подробна диференциална диагноза с останалите вирусни хепатити и другите чернодробни заболявания; да се обсъдят особеностите и различията на хепатоцелуларния карцином с хепатит В и хепатит С вирусна етиология; лекарят участващ в диагнозата и терапията на вирусните хепатити да намери отговор на всички важни практически въпроси, които възникват по време на диагностично-лечебния процес; да се съобщят в детайли нежеланите реакции от различните антивирусни медикаментии поведението при евентуалното им възникване; да се разгледат подробно главните аспекти свързани с ваксината и ваксинирането срещу хепатит В, да се съобщят някои особености в протичането и лечението на хроничните вирусни хепатити у нас, съобразени с Националния консенсус от 20 Юг.

Авторът работи 30 години в областта на хепатологията (УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", София и УМБАЛ иССвети Георги", Пловдив) и съвсем накратко споделя личния си опит, както и на други български автори. Монографията е онагледена с умерен брой, най-необ- ходими илюстрации.

Почти всички съкращения в текста са утвърдени на английски език, като са пояснени на български /напр. "траен вирусологичен отговор" (SVR) - sustained virological response/. По този начин авторът счита, че читателят ще бъде подготвен и фамилиарен с тези термини и съкращения при изслушване презентации на известни чуждестранни хе- патолози.

Книгописът е твърде обширен (общо над 600 автора) и е представен в общоприет и утвърден стил на цитиране и номериране по азбучен ред след всеки основен раздел, но някои нови и по-маловажни библиографски данни, предимно от 20 Юг. са цитирани допълнително и отчасти непълно в текста, което е нетратрандиционно и е типично за оралните презентации, но е по-коректно към авторите и читателя, отколкото да не бъдат цитирани. Написването на монографията отне повече от две години. Някои единични повторения в текста са направени умишлено с оглед връзката им с друг раздел на заболяването (напр. патогенеза и лечение; генотипове и терапия и т.н.)

Възможно е ръководството да не е лишено от недостатъци, поради което всички градивни критични бележки ще бъдат приети с внимание и благодарност, макар че това е втората и най-вероятно последна монография на автора. 'The show (education) must go on." /"Шоуто (обучението) трябва да продължи"/.

Ръководството е предназначено предимно за гастрое - нтеролози и специализанти в тази област, но също така за инфекционисти, педиатри и интернисти, както и за всички лекари, проявяващи интерес към вирусните хепатити. Изказвам благодарност на моите родители, учители, приятели, както и на рецензентите и спонсорите на монографията.
От автора


Други книги от Инфекциозни болести

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация