КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Силата на навиците - Защо правим нещата по определен начин и как да променим това?

Силата на навиците - Защо правим нещата по определен начин и как да променим това?

 
АвторЧарлс Дюиг
ИздателствоХермес
Каталожен №2025
ISBN9789542612018
Година2018
Размер13 х 20 см.
КорицаМека
Страници368
НаличностВ наличност
Цена
17,90 лв.

Описание
  • Как да поставим ново начало в живота и бизнеса?
  • Искате да промените живота си?
  • Да започнете да тренирате редовно?
  • Да се освободите от излишните килограми?
  • Да откажете пушенето?
  • Да развиете успешен бизнес?
  • Как да го постигнете?

Като промените навиците си. Ако разберете какъв е механизмът им, как възникват и как се затвърждават, тогава можете да ги накарате да работят за вас.

След задълбочено проучване на навиците на отделни хора, на големи компании и дори на обществото като цяло, Чарлс Дюиг установява, че е достатъчно да променим един ключов навик, за да постигнем значима промяна. От книгата ще научите защо някои хора и компании не успяват да се променят въпреки дългогодишните си усилия, докато други го правят сякаш за една нощ.

Ще посетите лаборатории, където невролозите изучават как се формират навиците. Ще откриете до каква степен изградените навици са били решаващи за успеха на олимпийския рекордьор Майкъл Фелпс, на основателя на "Стaрбъкс" Хауърд Шулц, на бореца за граждански права Мартин Лутър Кинг.

Ще надникнете в кухнята на "Проктър и Гембъл" и в организацията на "Анонимните алкохолици". Ще посетите някои от най-големите американски болници и отбори от Националната футболна лига и ще се убедите как чрез промяна в навиците може да се печелят милиони и дори да се спасяват животи. Ще се уверите, че именно в навиците ни се крие тънката граница между успеха и провала, живота и смъртта.

Чарлс Дюиг е завършил Харвардската бизнес школа и Йейлския университет и работи като разследващ журналист на "Ню Йорк Таймс". Автор е на статии от поредицата "Златни възможности", разкриваща опитите на различни компании да се възползват по непочтен начин от възрастните американци; "Равносметката", изследваща причините и последствията от финансовата криза, и "Отровни води", посветена на все по-интензивното замърсяване на водите в САЩ и реакцията на законодателите.

За работата си Дюиг е удостоен с наградата на Националната академия на науките на САЩ, националните награди за журналистика "Джордж Полк", "Джералд Лоуб" и други отличия. През 2009 г. е сред финалистите за наградата "Пулицър". Бил е гост в много от най-известните телевизионни и радиопредавания.

"Именно в навиците на хората се крие тънката граница между успеха и провала, живота и смъртта."


Други книги от Психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация