КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Уникални хора - Един различен поглед към аутизма

Уникални хора - Един различен поглед към аутизма

 
АвторД-р Бари М. Призант, Том Фийлдс-Майър
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №2009
ISBN9786190111535
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници368
НаличностВ наличност
Цена
23,00 лв.

Описание

Аутизмът не е болест, а различен начин на изява на уникалната ни човешка същност, смята д-р Бари Призант, който вече 50 години работи с хора от аутистичния спектър и техните близки.

Терапиите при аутизма обикновено се фокусират върху това да се елиминират определени симптоми като: трудности в социалното общуване, проблеми в комуникацията, сензорни затруднения и натрапчиво поведение.

Вместо да контролираме и ограничаваме това поведение обаче, д-р Призант съветва да се фокусираме върху развиването на способностите и уменията на хората от аутистичния спектър. Според него поведението им не е признак за патология, а стратегия, която те използват, за да се справят в този свят, който за тях е хаотичен и объркващ.

Децата с аутизъм или други неврологични увреждания не са дефектни, те всъщност са специални. Широк кръг знаменитости - от екоактивистката Грета Тунберг до актьора Антъни Хопкинс и изпълнителния директор на Тесла Илън Мъск - не само признават, че са в спектъра на аутизма, но и твърдят, че успехът им се дължи именно на уникалния им начин на мислене.

Най-добрата подкрепа, която ние, неаутистите, и обществото като цяло можем да им предложим, е да ги изслушваме, да се опитваме да разберем какво преживяват и да им помогнем да подобрят качеството си на живот.

Уникални хора е невероятно практична и мъдра книга, променила живота на хиляди хора, давайки им ново разбиране за техните деца и нова надежда за бъдещето.

"Революционна книга от един от водещите световни експерти, който представя аутизма като състояние на уникална различност - препоръчително четиво... изумяващо със своята простота и пропито с позитивизъм."
Чикаго Трибюн

"Задължителна за всеки, който по някакъв начин е свързан с аутизма... книгата на д-р Призант е решителна стъпка по пътя към по-доброто разбиране и по-хуманното отношение към хората от спектъра."
Асошиейтед Прес

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация