КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Ключовият подход

Ключовият подход

 
АвторРебека Фет
ИздателствоЗамония
Каталожен №2007
ISBN9786199166567
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници360
НаличностВ наличност
Цена
22,00 лв.

Описание

Как чрез промяна на микрофлората да се справим с автоимунните заболявания. Артрит, псориазис & Ko.

Днес сме свидетели на промяна на парадигмата в разбирането на автоимунните заболявания. Най-новите научни изследвания разкриват, че балансът на бактериите в микробиома на индивида може да има дълбоко въздействие върху възпаленията в тялото.

Именно в тази посока книгата разбираемо и последователно ни показва как чревните микроорганизми влияят на автоимунните заболявания и как можем да впрегнем тази сила, за да спрем възпалението още при източника.

До този момент Ключовият подход представлява единствената практическа програма, съставена въз основа на последните научни данни относно връзката между здравето на червата и автоимунни заболявания като артрит, псориазис, колит и т.н.

Ребека Фет завършва молекулярна биология и биохимия към университета в Сидни, Австралия, и има опит в лабораторните изследвания в областта на генетиката.

Преди да стане бестселър писател на научна тематика, тя работи осем години в кантора по патентни дела за биотехнологии в Ню Йорк, където анализира научни и клинични изследвания и пресъздава сложните текстове на понятен, разбираем език. Ребека е страстен привърженик на идеята, че най-новите достижения на науката трябва да достигнат до хората.

Нейни научни бестселъри са: Всичко започва с яйцето - как науката за качеството на яйцеклетките може да ви помогне да забременеете..., Ключовият подход - как с промяна на микробиома да се справим с автоимунните заболявания! Артрит, псориазис и Ко., Още от раждането и преди това - стратегии за правилно развитие на мозъка у новороденото по време на бременността и първата година след раждането.


Съдържание

Въведение
Микробиом и автоимунитет

  • Причините за автоимунитета
  • Възстановяване на микробиома с пробиотици
  • Допълнителни стратегии за борба с бактериалния свръхрастеж (SIBO)

Храната като лекарство

  • Хранене, което възстановява микробиома
  • Нисконишестената диета на практика
  • Противовъзпалителни масла
  • Препятствия и индивидуално напасване на ключовата диета

Отвъд храната

  • Противовъзпалителни хранителни добавки
  • Научни данни за употреба на нискодозиран налтрексон
  • Поглед към цялото

В кухнята

  • Планиране напред и други кухненски съвети
  • Примерни рецепти

Бележка на автора
Източници
Кратък показалец



Други книги от Хранене

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация