КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Избрани глави от гинекологичната практика - Том 3

Избрани глави от гинекологичната практика - Том 3

 
АвторПод ред. на доц. д-р Й. Попов
Каталожен №20
ISBN954-756-075-8
Година2012
Размер17х 25 см.
КорицаТвърда
Страници304
НаличностНяма наличност
Цена
45,00 лв.

Описание

Представяме Ви третия том на „Избрани глави от гинекологичната практика”. Гинекологичната наука, както всяка научна дисциплина, бележи своя прогрес с въвеждането на нови техники и знания.

Появяват се научни достижения, с помощта на които съвременният акушер-гинеколог решава здравословни проблеми доскоро недостатъчно и не така ефективно повлиявани.

Доказателство за това в настоящия учебник са главите ”Асистирани и репродуктивни технологии: методи за индукция на овулацията”, „Хистероскопия” и „Хронична тазова болка при гинекологично болни – съвременна диагноза и поведение”.

Осъвременени са познанията по медицински проблеми в графата клинична неонкологична гинекология. Отливът от хормонозаместителна терапия при част от пациентките в менопауза има научни доказателства, показани в съвременния прочит на глава „Менопауза”. „Вагинити” и „Туберкулоза на женските гениталии” са представени като една добре позната и незабравена патология, но и като проблем със сериозни здравословни последствия върху репродуктивното здраве.

Относно „Статични аномалии на женските гениталии”, уменията за отстраняването им от младите акушер-гинеколози са не само недостатъчни, но и трудно изграждащи се. При наличния „ренесанс” на тази патология, поднесеният материал е абсолютно навременен.

Главите „Доброкачествени тумори на яйчника”, „Диагностични и терапевтични проблеми в малкия таз, които се пораждат от някои хирургични заболявания” и „Лечение на остра болка в оперативната гинекология” отново показват, че медицинските специалности не трябва да се разглеждат като отделни единици, а знанията на всички лекари да следват тенденциите на интердисциплинарно мислене и подход.

Книгата съдържа разделите:

* Клинична неонкологична гинекология
* Диагностични и терапевтични проблеми в гинекологията
* Оперативна гинекология
* Репродуктивно здраве


Други книги от Акушерство и гигекология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация