КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

КАЖИ НЕ НА СЪРДЕЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ - Наръчникът без лекарства за превенция и борба със сърдечните заболявания.

КАЖИ НЕ НА СЪРДЕЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ - Наръчникът без лекарства за превенция и борба със сърдечните заболявания.

 
АвторПатрик Холфорд
ИздателствоАтеа Букс
Каталожен №1987
ISBN9786197624298
Година2023
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници488
НаличностВ наличност
Цена
27,00 лв.

Описание

Ако сте загрижени за своето кръвно налягане, за нивата на холестерола или за това какви са шансовете да получите инфаркт или инсулт, то книгата Кажете не на сърдечните заболявания ще е безценна за вас. Сърдечно-съдовите и артериални заболявания са едни от най-опустошителните болести.

В почти всички случаи обаче те са предотвратими, ако се прибегне до едно просто, но много мощно лекарство - храната. Лесно ще научите как да се храните здравословно и да допълвате правилно менюто си, за да предотвратите инфаркта, да понижите кръвното си налягане без медикаменти, да стопирате артериалната болест и да се възстановите максимално след прекаран инсулт или сърдечен удар, като по този начин добавите към живота си още много пълноценни години.

Основана на научни изследвания, тази информативна и практична книга описва сърдечно-съдовата система и съдържа цялата информация, от която се нуждаете за диета, добавки, упражнения и намаляване на стреса, за да ви позволи да изготвите подходящ за вас план за действие за здраво сърце.

Представя главните фактори, които допринасят за сърдечно-съдовите заболявания. Обяснява как да изчислите собствения си риск и на кои области от хранителния си режим и начин на живот да обърнете внимание, за да го сведете до минимум.

Открийте безценните съвети на Холфорд:

  • как да избегнете опасността от инфаркт или инсулт;
  • как да намалите стойностите на холестерола и кръвното налягане без лекарства;
  • как да предотвратите и стопирате артериалните заболявания и увреждания;
  • как да се възстановите максимално след прекаран инфаркт или инсулт;
  • как да внесете естествени, но животоспасяващи промени в начина си на живот.

Патрик Холфорд е един от водещите експерти по хранене на Обединеното кралство, широко цитиран от медиите. Основател е на Института по рационално хранене в Лондон. Специализирал в сферата на душевното здраве, той е автор на повече от 30 книги, преведени на над 20 езика и продадени в милиони копия по цял свят, сред които Нова библия на оптималното хранене (The Optimum Nutrition Bible) и Оптимално хранене за ума (Optimum Nutrition for the Mind). Патрик Холфорд започва академичната си кариера в областта на психологията.

Холфорд е един от първите агитатори и разпространители на идеята за важността от цинка, антиоксидантите, есенциалните мазнини, ниско гликемичната диета и понижаващите хомоцистеина витамини от група В, като фолиевата киселина. Той е изпълнителен директор на фондацията Храна за мозъка и терапевтичния център към нея Мозъчен био център. Също така е почетен член на Британската асоциация за приложно хранене и член на Съвета за нутриционална терапия.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация