КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Хеликобактер пилори

Хеликобактер пилори

 
АвторГригор Мечков
ИздателствоСиела
Каталожен №1919
ISBN9546492035
Година1999
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници288
НаличностВ наличност
Цена
23,00 лв.

Описание

Предисловие

Увод

Вода

Хранене

Храни

Меню

Двигателна активност

Болести, лекарства и лечение

Домашна аптечка

Хигиена

Вредни навици

Медицина и физиология

Стареене, старост, дълголетие

Лабораторни изследвания

За книгата 

Алкалния амоняк създава защитна газова среда около бактерията и така я предпазва от киселата среда в стомаха, в която тя иначе няма шанс да живее. По този начин бактерията се заселва трайно в стомашната стена.

Ако не обърнете сериозно внимание много скоро ще се окаже, че сте получили язвена болест. Това е болест, при която се нарушава целостта на стомашната стена, предпоставка за развитие на карцином на стомаха.

Стандартното лечение за сега е много неефективно, като включва пиене на два вида антибиотици по схема, един бисмутов препарат, инхибитори на протонната помпа и въпреки цялата тази тежка химия резултата не трае повече от 6 месеца, когато при поредното изследване за хеликобактер пилори най-вероятно отново ще имате положителен резултат т.е. наличие на бактерията.

Тестването за хеликобактер пилори се извършва с маркиране, чрез радиоактивен изотоп, на въглеродния атом в молекулата на уреята, която поглъщате принудително, като с дихателен апарат се засича в последствие дали издишания от вас въглероден диоксид съдържа атомите на маркирания въглерод.

Какво можете да направите, за да се предпазите от хеликобактер пилори. Пийте профилактично всеки ден витамин С. Както разбрахте от текста по-горе с витамин С практически не можете да прекалите, но за целите на превенцията срещу бактерията може да приемате две таблетки от по 100 мг витамин С дневно.

Правете това и поне 1 месец след приключване на двумесечния курс на лечение с антибиотици, за който споменах по-горе. Редица изследвания показват, че бактерията се завръща много по-рядко след профилактика с витамин С.


Съдържание

Предисловие

Увод

Вода

Хранене

Храни

Меню

Двигателна активност

Болести, лекарства и лечение

Домашна аптечка

Хигиена

Вредни навици

Медицина и физиология

Стареене, старост, дълголетие

Лабораторни изследвания

За книгата 


Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация