КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Медицинска ембриология

Медицинска ембриология

 
АвторХристо Николов Чучков
Каталожен №1905
ISBN9548180790
Година2001
Размер16 х 24 см.
КорицаМека
Страници346
НаличностНяма наличност
Цена
32,00 лв.

Описание

Изучаването на медицинската ембриология като клон от морфологията на човека е първата стъпка от разширяване на познанията ни по анатомия на човека.

Проследяване възникването на първите клетки на новия живот и развитието на човешкия индивид до раждането е от огромно значение за разбиране нормалните взаимоотношения на израсналите тъканни структури и органи, както и причините за вродените аномалии.

Революционните постижения на медицинската генетика и експотенциалното им развитие в последните години постави в нова светлина решенията на медицинските проблеми, включени в тератологията (науката за вродените аномалии). Новите открития, особено тези, свързани с регулаторните гени, разшириха значително домена на медицинската ембриология и нейното значение за медицинската теория и клинична практика.

Натрупаните нови факти в този интригуващ от хилядолетия клон на човешкото самоопознаване и наука представляват несъмнен интерес за всички клинични дисциплини, сред които безспорно в най-тясна връзка с ембриологията се открояват акушерството и гинекологията, педиатрията и детската хирургия.

Предлаганият учебник по медицинска ембриология идва да запълни една отдавна непопълвана празнина в медицинското образование. Нещо повече, клиничните корелации към всяка част от описанията на нормалното развитие на човека до раждането разкриват възможните дефекти в клиничен аспект, допълнени със съвременните генетични познания.

В този смисъл предлаганият учебник надхвърля своята роля и значение не само за студентите медици, стоматолози и биолози, но и за всички практикуващи лекари, стоматолози и за професии, свързани с медицинската теория и практика.


Други книги от Хистология, ембриология ,цитология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация