КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Успешният дислексик - Практически техники за справяне с дислексията в живота

Успешният дислексик - Практически техники за справяне с дислексията в живота

 
АвторМайк Томас
ИздателствоКибеа
Каталожен №1828
ISBN9789544749620
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници184
НаличностВ наличност
Цена
21,00 лв.

Описание

Книгата е предназначена за хората с дислексия, техните родители, приятели и близки. Тя обяснява същността на това специфично нарушение на способността за учене и предлага задълбочен поглед към настроенията и поведението на детето с дислексия. Представените в книгата техники за компенсация са ценен помощник и за дислексиците в по-напреднала възраст, за да могат да изградят и да живеят пълноценен живот.

Авторът Майк Томас - самият той с дислексия, цял живот търси начини да преодолее трудностите от своето увреждане. Завършил е Физиологична психология и е преподавал на дислексици в училището към Клиниката по психология на Калифорнийския университет в Лос Анджелис. По-късно обучава деца и младежи - със и без дислексия, от начална, средна и гимназиална степен.

Шрифтът на кирилица Adys, разработен специално за дислексици от графичната дизайнерка Кристина Костова, се използва за първи път в цялостното оформление на книга за широката аудитория - още един значителен принос и смела стъпка за разбиране и преодоляване на различията.

"Няма по-верен радар за достойнствата на една книга от мнението на читателите ѝ. Като човек без дислексия книгата на Майк Томас провокира у мен много прозрения заради широкия спектър от практически принципи, които могат да бъдат използвани за справяне със сложността на живота - както от дислексици, така и от хора без дислексия.

Успешният дислексик ми разкри и други начини за учене. Нека си признаем - тези от нас, които четат, са много по-напреднали от онези, които не четат, а четенето заема централно място при дислексията. Да се научим как да учим, да видим общата картина при овладяването на който и да е предмет, е от ключово значение за успеха в живота на всеки от нас - и най-вече за хората със затруднения в ученето.

Ако започнем отрано в училище, можем да служим по-добре на всички наши деца в еднаква степен. Може да успеем да помогнем на всяко едно от тях да стане наистина всичко, което може да бъде."
Черил Каснер

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация