КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Изкуството да уважаваме - Съпровождане на децата в живота

Изкуството да уважаваме - Съпровождане на децата в живота

 
АвторЕлизабет Лукас
ИздателствоЕйч Ем Ар Логос
Каталожен №1707
ISBN978-619-91744-7-0
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници196
НаличностВ наличност
Цена
20,00 лв.

Описание

Второ допълнено и разширено издание.

С много случаи от практиката. С конкретни съвети и насоки за възпитание в ерата на дигитализацията.

Желаете детето ви да бъде щастливо? Желаете да стане успешен човек в живота?

Това е най-голямото желание на всички любящи родители. Много не зависи от вас, но също и - от вас. Тогава въпросът е с какво вие самите можете да допринесете за това?

С непоклатимата си вяра в дръзката мощ на човешкия дух Елизабет Лукас разглежда и болезнените теми, които терзаят родителската душа в случаите, когато съдбата е предпоставила тежки първоначални условия в живота на техните деца или когато има риск те да пропаднат.

Изследователката на смисъла Елизабет Лукас, имаща зад гърба си десетки години педагогически и психотерапевтичен опит, обръща внимание на аспекти, които днес повече от всякога са от най-голяма важност в съпровождането на децата в живота.

А именно и преди всичко останало това е висшето изкуство на взаимното уважение и зачитане, фундаментът за изграждане на емоционално-духовната стабилност на младия човек и предпоставка за разгръщане на неизменния за всяко човешко същество потенциал за израстване.

Изкуството да уважаваме е единствената по рода си книга за отглеждане и възпитание на деца, базирана на логотерапевтичната идея за смисъла в живота на Виктор Франкъл, която дава една напълно различна гледна точка.

Тя полага истинския фундамент на доброто родителство, а то е предпоставка за израстването на вашето дете в здрав, щастлив и успешен човек, изпълнен с уважителност към вас, към себе си, към света.

Това разширено издание включва разговор между Елизабет Лукас и Щефан Лизенфелд относно предизвикателствата в новата ера на дигитализацията. Като представят някои основни наблюдения и размисли, те дават конкретни практически съвети за ежедневното възпитание.


Съдържание

Какво ще направи детето ви щастливо?
Вашето дете с любов ли е създадено?
Могат ли отказът и любовта да вървят ръка за ръка?
Възхвала на умението да ценим
Детето ви чувства ли се прието?
Как да говорим помежду си
Обикновен в близост до природата живот
Повлияно ли е детето ви (не)благоприятно от средата?
Момичето и трите пътя
От какво се нуждаят "децата на утрешният ден"?
Нарушения в концентрацията - под контрол
Изцяло да се отдадеш на нещо
Как се постигат успехите?
Какво са дарбите?
Мотивация и ентусиазъм
Когато има опасност от пропадане
Просто там нямаше никого
Да принадлежиш към група или да си автономен
Ръцете долу от вселяването на страх!
Победата на Лиза над Ръмжащата мечка
Вие сте свидетели на чудо!
Предизвикателства в дигиталната ера
Къде сме ние? Някои основни наблюдения и размисли
Конкретни прозрения и съвети за ежедневното възпитание
За авторите



Други книги от Книги за родители

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация