КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Малнутриция и депресия при разстройства в хранителното поведение

Малнутриция и депресия при разстройства в хранителното поведение

 
АвторРосица Попова
Каталожен №1646
ISBN978-954-07-5429-1
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници152
НаличностВ наличност
Цена
18,00 лв.

Описание

В монографията „Малнутриция и депресия при разстройства в хранителното поведение“ детайлно са представени трите основни поведенчески нарушения в храненето – неврогенна анорексия, неврогенна булимия и сравнително новата диагноза неврогенна орторексия.

Разстройствата в хранителното поведение често протичат и с депресия, което задълбочава общата патология и е свързано с риск от инвалидизиране на млади хора, от сериозни негативни промени в техния личен, семеен и социален статус.

Собствените проучвания представят подробно различните степени и най-честите усложнения при малнутриция, поведенческите нарушения, като установяват тяхната връзка с различни по тежест депресивни състояния.

Предложен е индивидуален подход на лечение чрез диетотерапия и психотерапевтични и алтернативни методи за оптимално възприемане на подходящо изградения диетичен режим. Представени са ценни съвети за коригиране на специфичните модели на хранене при пациентите с тези страдания.

Изследването подчертава колко важни са превенцията, ранното диагностициране и адекватните терапевтични мерки за предотвратяване на тежки усложнения при анорексия, булимия и орторексия.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация