КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Вирус. В търсене на произхода на COVID-19

Вирус. В търсене на произхода на COVID-19

 
АвторМат Ридли, Алина Чан
ИздателствоСиела
Каталожен №1614
ISBN9789542838944
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници368
НаличностВ наличност
Цена
17,90 лв.

Описание

Близо две години след пандемията, решаващата мистерия за произхода на SARS-CoV-2 не само не е разрешена, но и се задълбочава. "Вирус. В търсене на произхода на Ковид-19" проследява в детайли събитията от 2019 до 2021 г., като разглежда случилото се на пазарите за животни и в биологичните лаборатории, прикритите от китайските учени и власти записи и данни и следите, които могат да се извлекат от генетичния код на самия вирус.

Резултатът е завладяваща, почти детективска история, която въвежда читателя в загадката, променила света, изследва различните теории и докъде водят те. И хвърля светлина върху в крайна сметка единствения възможен отговор, който на свой ред повдига ред въпроси за действията на водещите световни политически лидери по време на най-голямото глобално предизвикателство в последните десетилетия.

Един нов вирус порази човечеството през 2019 г. и предизвика безпрецедентни поражения. Изследването на неговия произход и как е започнал да заразява хора са въпроси от изключителна важност, но ранните очаквания за лесни отговори се оказаха напразни. Над две години след началото на пандемията мистерията около произхода на Ковид-19 не е разбулена, а сякаш дори се задълбочи.

В провокативното си изследване ученият Алина Чан и авторът на редица научни книги Мат Ридли (сред които "Геномът" и "Еволюция на всичко") обединяват сили, за да разкрият как се получи така, че един вирус, подобия на който се срещат в прилепи от Южен Китай, някак започва да заразява хора на повече от 1500 км оттам в Ухан.

Те се фокусират върху странния факт, че вирусът не е оставил обичайната за такъв тип епидемии следа: няма заразени животни, няма верига от ранни случаи при пътуващи до града, няма заразени хора в провинцията, няма видима адаптация на вируса към новите му гостоприемници - хората.


Съдържание

Пролог: Мистерията
Медният рудник
Вирусите
Разобличителите от Ухан
Пазарът за морски храни
Статиите за панголините
Прилепи и ловци на вируси
Течове от лаборатории
Изследвания за усилване на функцията
Мястото на фурингово разцепване
Другите осем
Произход от фризера и Световната здравна организация
Естествено разпространение
Лабораторен инцидент
Произходът на Covid-19
Епилог: Истината ще излезе наяве
Хронология
Благодарности
Бележки
Илюстрации



Други книги от Научна литература

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация