КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Учебници за мед. студентиХимияМедицинска козметика и ароматерапияАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГастроентерологияГенетика и генетични болестиГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияМикробиологияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииНеврологияНеврохирургияНефрологияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОбществено здравеОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияПаразитологияПатологияПедиатрияПсихология , психотерапияПулмологияРевматологияРентген - Образна диагностикаСестрински грижиСексуална медицинаСпортна медицинаСпешна медицина и интензивни грижиаСоциална медицинаСъдебна медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХигиена и мед. екологияХирургияХистология, ембрио-цитология
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ИЗКУСТВО>>ФИЛОСОФИЯCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Белодробна хипертония и белодробен тромбоемболизъм

Белодробна хипертония и белодробен тромбоемболизъм

 
АвторПод редакцията на доц. Златка Янкова и проф. Иво Петров
ИздателствоМУ-София
Каталожен №1598
ISBN978-619-7491-43-2
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници182
НаличностВ наличност
Цена
39,90 лв.
НОВО

Описание

Белодробният тромбоемболизъм е усложнение на много често срещаната дълбока венозна тромбоза, но изключително рисково усложнение, трудно разпознаваемо и с голям леталитет. Хроничната еволюция причинява белодробна хипертония. Диагнозата често се поставя по спешност.

У нас с авангардни методи може да се постига ефикасно лечение на БТЕ и да се подобри прогнозата: катетър-базирана супраселективна тромбфрагментация и фибринолиза; катетър-базирана директна  тромбаспирация и др. Чрез реперфузия на бял дроб се редуцират фатални БТЕ.

Ако има показания за спешна хирургична тромбектомия, решението взима специализиран екип: кардиолог, кардио-хирург, пулмолог, специалист по образна диагностика. Аджи-бадем Сити Клиник Токуда Болница събира опит с над 64 успешни тромбектомии, когато фибринолизата е неприложима - свободни тромби; тромбус ин транзит в десните кухини; яздещ тромб в ствола.

В книгата е събран личен опит и приложение на иновативните техники от проф. д-р Иво Петров; д-р А. Келчев, които с екипите си са водещите специалисти и автори в изданието. Автентичните образни изследвания с БХ/БТЕ са лично наблюдение на специалисти по образна диагноза и пулмолози.

Целта на книгата е информация за по-бърза диагноза, успешно лечение на БХ/БТЕ и постигане на добра прогноза у нас. Това е нов опит да се стимулира организация на центрове за БХ у нас. По света те съществуват повече от 15 години. Цитира се българско проучване за БХ.

Раздел полиморбизъм и БХ е провокиран от лични наблюдения на БХ/БТЕ при Covid-19 болни. Изолирани са и бактерии, вътреклетъчна бактерийна флора или с ПСР при вирусна пандемия. Посочват се усложнения при пост-К19 синдром.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО За нас Доставки Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация