КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Жени с труден характер - История на феминизма в единадесет борби

Жени с труден характер - История на феминизма в единадесет борби

 
АвторХелън Люис
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №1562
ISBN9786192432157
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници368
НаличностВ наличност
Цена
19,00 лв.

Описание

Жената с труден характер не е невъзпитана, дребнава или злобна. Тя просто не се страхува да бъде неудобна, ако ситуацията го изисква; настоятелна, ако случаят го налага; и твърдоглава, ако някой се опита да я избута встрани.

Успехът на феминизма се дължи на сложните, противоречиви, несъвършени жени, които се борят помежду си също толкова разгорещено, колкото и за равни права. Хелън Луис твърди, че много от тези жени са забравени в съвременното търсене на вдъхновяващи героини, и възкресява спомена за техните битки.

Всяка от единайсетте части от книгата се фокусира върху различна област в борбата за равенство между половете по увлекателен и дори забавен начин.

"Жени с труден характер" е една история на безстрашието, от която ще разберем как феминисткото движение е успяло и защо ще продължава да се развива.


Съдържание

Въведение: несъвършена история
Развод
Правото на глас
Секс
Игра
Работа
Безопасност
Любов
Образование
Време
Аборт
Правото на труден характер
Епилог: Манифест за жената с труден характер
Благодарности



Други книги от Книги за жената

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация