КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

50 неща, за които не съм виновна - Есета от зрелите години

50 неща, за които не съм виновна - Есета от зрелите години

 
АвторКати Гайсуайт
ИздателствоКибеа
Каталожен №1503
ISBN9789544749248
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници344
НаличностВ наличност
Цена
18,00 лв.

Описание

Първата колекция от забавни, мъдри, трогателни и невероятно честни изповеди на създателката на емблематичния комикс "Кати" разказва за това да си жена в ежедневие, което тя с любов нарича поколението "Гофрета" заради пресата от напрежението да бъдеш всичко за всекиго, да намериш равновесие с всичко различно и през цялото време да държиш сметка за себе си. Като създател на "Кати" Кати Гайсуайт намери пътя към сърцата на читателите преди повече от 40 години и оттогава е там.

Нейният весел и дълбоко съпричастен поглед към предизвикателствата на женствеността в един променящ се свят се превърна в пробен камък за хиляди жени. Сега се завръща с безподобния си почерк, характерен с остроумие и топлина, в дебютния сборник от есета "50 неща, за които не съм виновна", за да се взре в едно друго време на голям преход, когато всичко започва да се променя и да изчезва без мое позволение: застаряващи родители, порастващи деца, вървящи по пътя си приятели... и ти - някъде по средата.

С искрените си и забавни признания и прозрения авторката разкрива шарената палитрата на случващото се на озовалите се в междинния свят - от претърпелия провал и недоверие опит да облекчи ежедневието на възрастните си родители с цифровия видеорегистратор TiVo, естествено достижение на XXI в., до онзи аромат на пилешката супа на Мама, който плете невидимите нишки на съкровеното и уюта на добре познатото.

Вече извън графичните ограничения на комикса, Гайсуайт подава ръка в проза и се превръща в успокояващ спътник за стъпилите на прага на Какво се случва след това. Сърдечно, хуманно и до дъно пречистващо, "50 неща, за които не съм виновна" е идеалното четиво за майки, дъщери и за всеки, хванат някъде между тях.

Кати Гайсуайт е създателката на колонката комикси "Кати", публикувана в продължение на 35 години в близо 1400 вестника. Тя ѝ донася наградата "Рубен" на Националното дружество на карикатуристите през 1992 г., наградата Еми за най-добра анимационна програма за телевизионната серия "Кати" през 1987 г. и високата чест творбите ѝ да красят вратите на хладилниците из цялата страна. Живее в Калифорния с красивото си и чаровно куче Лео.


Други книги от Книги за жената

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация