КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Солюбилизация. фундаментални принципи и биофармацевтични приложения

Солюбилизация. фундаментални принципи и биофармацевтични приложения

 
АвторЗахари Винаров
Каталожен №1509
ISBN978-954-07-5307-2
Година2022
РазмерА4
КорицаМека
Страници126
НаличностВ наличност
Цена
18,00 лв.

Описание

Захари Винаров се дипломира като магистър-фармацевт в Медицинския университет – София през 2009 г. Научният му път започва през 2008 г. в Лабораторията по инженерна и химична физика към Химическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

През 2014 г. защитава дисертацията си по химия, в която изследва физикохимичните аспекти при храносмилането на мазнини в самостоятелно разработен модел на стомашно-чревния тракт.  Оттогава е назначен за асистент, а впоследствие (2016) за главен асистент в Катедрата по инженерна химия и фармацевтично инженерство на Факултета по химия и фармация на Софийския университет.

По време на престоя си в Катедрата Захари Винаров участва в повече от 15 научно-приложни проекта в областта на колоидната химия и химичните технологии, финансирани от международни компании. През 2019 г. е поканен за постдокторант в групата на проф.

Патрик Аугустинс в Католическия университет в гр. Лювен, Белгия, където през следващите две години работи в тясно сътрудничество с фармацевтичната компания „Янсен“.

През 2021 г. защитава дисертация по фармация на тема „Подобряване на разтворимостта на хидрофобни лекарствени вещества чрез солюбилизация в мицели на ПАВ“, а през 2022 г. е назначен за доцент по технология на лекарствените форми и биофармация. За научната му дейност е характерно публикуването в реномирани научни списания като Advanced Drug Delivery Reviews, Molecular Pharmaceutics, European Journal of Pharmaceutical Sciences и др.

Захари Винаров е член на експертна група 13Н на Европейската фармакопея (EDQM), на Европейската федерация за фармацевтични науки (EUFEPS) и на Американската асоциация на фармацевтичните изследователи (AAPS).

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация