КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Финалната игра на капитализма

Финалната игра на капитализма

 
АвторНорберт Херинг
ИздателствоКатехон
Каталожен №1468
ISBN9786190109853
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници320
НаличностВ наличност
Цена
22,00 лв.

Описание

"В момента ситуацията в света е безпрецедентна: банките не начисляват никакви лихви върху влоговете, а инфлацията вече е двуцифрена. Това е много неприятна изненада за 99 на сто от населението - спестяванията им се крадат.

Последните десетина години са време на големи финансови и икономически промени, но истината за това накъде сме се запътили лъсна в цялата си голота благодарение на коронавируса. През 2020 и 2021 г. световното производство претърпя сериозен срив, а в същото време фондовите борси показаха небивал разцвет.

Заради коронавируса милиони хора останаха без работа, фабриките спряха производство, ресторантите затвориха, търговията на дребно и туризмът замряха, а цените на акциите хвръкнаха нагоре и най-големите компании увеличиха капитала си с небивали темпове - 20, 30, 50 на сто!

Защо се случва това и накъде отива? Много беше изговорено, но в тази книга германският икономист Норберт Херинг дава едно от най-добрите обяснения. Според него тези процеси не са обективен резултат от естественото развитие. Те са проект на глобалното управление - група големи международни корпорации и банки променят света с помощта на своите партии, лобисти, фондации, групи за натиск и най-вече чрез основния координатор - Световния икономически форум в Давос.

Този ход на развитието, смята Херинг, води до "ендшпила на капитализма", неговата последна игра. На мястото на изчезващите остатъци от свободен пазар идва епохата на един нов феодализъм, в който огромни маси от населението губят свободите си и стават ненужни.

Какво може да се направи, за да се върне властта в ръцете на хората? Това е най-важният въпрос, на който Херинг дава своя отговор."
Валери Найденов

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация