КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Традиционни и иновативни практики в медицинската козметика

Традиционни и иновативни практики в медицинската козметика

 
АвторДанелина Вачева, Хрета Аспарухова
Каталожен №1429
ISBN978-954-756-260-8
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници358
НаличностВ наличност
Цена
39,00 лв.

Описание

Изданието е предназначено за студенти в специалност "Медицинска козметика" и подпомага дисциплините "Мануална практика от западни и източни системи", "Традиционна китайска медицина", "Уелнес и спа процедури в козметиката", "Ароматерапия", "Мениджмънт в рекреацията" и други.

За да се постигне максимално висока професионална подготовка на бъдещите специалисти по медицинска козметика, са необходими знания и умения по фундаментални медицински дисциплини, като анатомия, физиотерапия, дерматология, козметология и естетически ефект върху тялото и душата на човека. Такива знания дават учебни дисциплини, свързани с класическия масаж и неговите специфични разновидности, както и традиционните източни практики с иновативни и екзотични програми за лице и цяло тяло.

Учебникът е богато онагледен с голям брой илюстрации, фигури и снимки, с които се представя основното съдържание на учебния материал, свързано с традиционните и иновативни практики, както и специализираните козметични подходи и програми за въздействие върху психо-емоционалното състояние   на човека.

В настоящото издание задълбочено са разгледани специализирани масажни техники като зонотерапия, мануален лимфен дренаж и аюрведа оздравителни практики. Впечатляващо е подробното представяне на теоретичните основи на уелнес, спа и медикъл спа приктиките и спецификата на тяхното приложение в областта на козметологията.

Описани са поредица от холистични и екзотични практики като алтернатива на традиционната медицинска наука и е подчертано блаегоприятното им въздействие върху общото състояние на човешкия организъм. В подходящ вид и богато илюстрирани са представени видовете здравен туризъм и основните понятия и концепции на рекреологията - наука за процесите при възстановяване на човешките органи и системи. Представени са и някои иновативни български етнопрактики, както и козметична грижа за красиви устни.

В отделна глава са изложени знания за медико-козметичната ароматерапия. Разгледани са терапевтичните характеристики на основните базови и специалните етерични масла, както и на значителен брой ароматни растения, които се използват в ароматерапевтичната практика.


Други книги от Книги за ароматерапия и етерични масла

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация