КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Медико-социални фактори при пациенти с исхемична болест на сърцето

Медико-социални фактори при пациенти с исхемична болест на сърцето

 
АвторДиана Иванова
Каталожен №1393
ISBN978-954-07-5349-2
КатегорияКардиология
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници222
НаличностВ наличност
Цена
30,00 лв.

Описание

Диана Иванова завършва МУ-София, специалност „Медицинска сестра – общ профил“. Започва своята професионална кариера в УБ „Лозенец“ – София, в Клиника по кардиология, а по-късно в Клиника по сърдечна хирургия, като медицинска сестра. Има придобити две магистърски степени от ФНПП на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в областта на педагогиката.

През 2014 г. придобива научно-образователна степен „доктор“ по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията след успешно защитен дисертационен труд „Организационен модел за сестрински грижи при пациенти с остър миокарден инфаркт“ в МУ – София, ФОЗ. Понастоящем е доцент по обществено здраве (социална медицина) – преподавател в Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ на студенти от специалност „Медицинска сестра“. От 2019 г. е заместник-декан на МФ.

Автор е на три монографии, два учебника по сестрински грижи и едно учебно помагало. Има над 60 публикации в реномирани научни списания и повече от 50 публикувани доклада на научни форуми, конгреси, конференции и симпозиуми.

В монографията са разгледани и анализирани медицинските и социалните фактори, които са причина за най-разпространеното заболяване сред българското население – исхемична болест на сърцето. Отделено е специално внимание на епидемиологията, различните форми на стенокардията, рисковите фактори и превенцията при пациенти със ССЗ. Разработен е алгоритъм за дейностите на медицинските сестри – подготовка, изследвания и здравни грижи за пациентите с ИБС.


Други книги от Кардиология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация