КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Лечение на депресията без медикаменти

Лечение на депресията без медикаменти

 
АвторД-р Джоуди Скиликорн
ИздателствоКибеа
Каталожен №1372
ISBN9789544749231
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници360
НаличностВ наличност
Цена
25,00 лв.

Описание

Препоръките на един психиатър за балансиране на ума, тялото и душата.

В книгата си "Лечение на депресията без медикаменти" дипломираният психиатър д-р Джоуди Скиликорн защитава пространно и аргументирано схващането, че подобно на температурата, депресията е симптом, провокиран от различни източници - предимно стрес и възпаление, сигнализиращ за множество физиологични проблеми, които не са свързани с дейността на мозъка.

Запознава ни с редица научни изследвания, които потвърждават, че порочният модел за стандартно лечение с антидепресанти води до потенциални рискове за здравето и въпреки това 1 от всеки 6 американци приема медикаменти с надежда за облекчение на тъгата, тревожността, безсилието, липсата на концентрация или безсънието, които измъчват много от нас.

Конвенционалната медицина все по-често класифицира като патология обичайните реакции към житейските предизвикателства - чувството за безизходица и липсата на удовлетворение на работното място, скръбта по загубата на близък човек, тревогата за зле вървяща връзка - и ни убеждава, че чувствата ни са симптом на заболяване.

Предложените от д-р Скиликорн холистични методи и практики: начин на хранене, осъзнатост, укрепване на мисловните връзки, движение, сън, общуване с природата и дихателни техники, черпят от хилядолетната мъдрост на предците ни и получават авторитетното потвърждение за ефективността си от съвременната наука. С тяхна помощ читателят ще добие повече увереност да седне зад волана на собствения си живот и изцеление.

Д-р Джоуди Скиликорн е лекар остеопат, сертифициран психиатър и дипломиран член на Американския борд за интегративна холистична медицина.

В практиката си тя съчетава конвенционалното си медицинско образование с доказани холистични методи, сред които дихателни техники, медитация, йога, когнтивна терапия, базирана на осъзнатост, десенситизация и преработка посредством очни движения (EMDR), медицина на единството ум-тяло, енергийна медицина, хранене, физическа активност и аурикулотерапия (акупунктура на ушната мида). Живее в Хъдсън, Охайо, със съпруга си, двете си деца, две котки и куче.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация