КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Учебници за мед. студентиХимияМедицинска козметика и ароматерапияАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГастроентерологияГенетика и генетични болестиГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияМикробиологияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииНеврологияНеврохирургияНефрологияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОбществено здравеОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияПаразитологияПатологияПедиатрияПсихология , психотерапияПулмологияРевматологияРентген - Образна диагностикаСестрински грижиСексуална медицинаСпортна медицинаСпешна медицина и интензивни грижиаСоциална медицинаСъдебна медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХигиена и мед. екологияХирургияХистология, ембрио-цитология
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ФИЛОСОФИЯCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Анатомични, кинезиологични данни и патокинезиология на двигателната и нервната система

Анатомични, кинезиологични данни и патокинезиология на двигателната и нервната система

 
Автордоц. д-р Давид Кънчев
ИздателствоАвангард прима
Каталожен №1362
ISBN978-619-239-653-4
Година2021
РазмерA4
КорицаМека
Страници420
НаличностВ наличност
Цена
55,00 лв.

Описание

Патокинезиологията е наука, която изучава двигателните нарушения след травми и заболявания на двигателната и нервната система. Настоящото издание е трето самостоятелно и съдържа обща и специална част.

В общата част, освен кинезиологични и патокинезиологични данни за структурите на двигателната и нервната система, методите за изследване и оценка на двигателния дефицит, са описани 35 основни критерия за изследване и оценка на патокинезиологичната находка.

В специалната част е описано патокинезиологично изследване, оценка и анализ на:

I. Травми и заболявания на гръбначния стълб

II. Травми и заболявания на горния крайник

III. Травми и заболявания на долния крайник

IV. Походката

В книгата се обръща внимание, че изследванията и измерванията при всяко заболяване не са клинични диагнози, а са функционални оценки и основа за съставяне на програма по физиотерапия. Книгата е в обем 420 страници, богато онагледена с подходящи фигури, които улесняват възприемането на текста. За написването и е използван чуждестранният опит и практически опит на автора и ще бъде подходяща за настоящи и бъдещи специалисти по физиотерапия и двигателна рехабилитация.


Други книги от Неврология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО За нас Доставки Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация