КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

РАЗВЕДЕНИ С ДЕЦА - Или как да продължим живота си след развода

РАЗВЕДЕНИ С ДЕЦА - Или как да продължим живота си след развода

 
АвторЦветелина Зидарова
ИздателствоСиела
Каталожен №1341
ISBN9789542837046
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници160
НаличностВ наличност
Цена
15,00 лв.

Описание

Разводът е огромно предизвикателство за всяко семейство. То става още по-голямо, когато в семейството има деца. Поради изключителната си важност, процесът на развод генерира голямо напрежение и тревога както във всеки един от членовете му, така и помежду им.

Объркани, изплашени, лутащи се между правилното и грешното, мъжът и жената, майката и бащата, трябва да вземат важни решения. Когато се прибавят и новите партньори, напрежението може да ескалира и да доведе до страдание, което да натовари още повече и без това трудните взаимоотношения.

Каква ще е ролята на тези нови партньори за децата и как ще бъдат поставени границите е от огромно значение за емоционалното състояние на детето и приемането на новата ситуация. Различните роли и новите партньори са предпоставки за възникване на всевъзможни сценарии, при които опасността болката и страданието да се прехвърлят и заразят и детето, е огромна.

В "Разведени с деца" психологът Цветелина Зидарова разглежда тези сценарии. Тя съпровожда двамата партньори през етапите на създаване на семейство, през отключването на новите роли на родители и капаните, в които попадат до взимането на решение за развод.

"Разведени с деца" е полезна както за семейства, които са преминали през предизвикателството на развода, така и за такива, които още са заедно, но в които има напрежение, недоразумения. А също и за хора, чиито родители или приятели са преминали или преминават през тези проблеми.

С множество схеми, илюстрации, както и редица примери от реалния живот, от практиката на авторката като действащ семеен психолог, книгата ще ви покаже множество възможни проблеми, както и възможни решения, ще ви помогне да осмислите собствените си роли в семейството, в живота на своите деца, партньори, родители. Ще внесе яснота за процесите, които се случват нормално във всяко семейство и ще даде смисъл на конфликтите, които може би преживявате.

Ако сте обмисляли развод или сте в процес на взимане на решение, ако вече сте заживели отделно и се чудите как да продължите напред и как да създадете ново партньорство, то личните истории, разказани тук, могат да бъдат ценен пътеводител за вас.


Други книги от Детска психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация