КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Болести на храносмилателната система: Гастроентерология

Болести на храносмилателната система: Гастроентерология

 
АвторЗахарий Кръстев, Константин Чернев
ИздателствоТилия
Каталожен №134
Година1998
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници708
НаличностНяма наличност
Цена
35,00 лв.

Описание

Гастроентерологията заедно с хепатологията принадлежи към най-големите раздели на вътрешни болести. Участието на много органи, които са свързани в своята функция помежду си, от една страна, както и многостранното им засягане от различни болести процеси, от друга, прави трудно структурирането на учебници, които представят комплексно тяхната патология.

Бързото развитие на области, като генетика и молекулярна биология, натрупването и преоценката на знанията относно реалната стойност и мястото на отделните диагностични методи, както и на методите на съвременното лечение на гастроентерологичните заболявания наложи написването на този учебник.

Учебникът беше структуриран в две части - Гастроентерология и Хепатология, поради големия обем и спецификата на знанията в тези две общности. В първия том - "Гастроентерология", за първи път у нас е направен опит наред със системното излагане на материала върху болестните единици да се включат големи раздели върху клиничната симптомика, основните и клиничните синдроми, съвременните диагностични методи, както и общите принципи на терапията при гастроентерологичните заболявания. За пръв път в учебника са представени и основните заболявания на панкреаса.

Считаме, че тази структура на книгата ще улесни ползващите го в по-пълното и системно усвояване на материала. Ще бъдем благодарни на всички направени забележки и отзиви на учебника. Редакторите и авторите изказват своята голяма благодарност на медицинския редактор д-р Елена Накова и на издателство "Тилиа" за всеотдайната работа във връзка с издаването на учебника.


Съдържание

Обща част
Анатомия и хистология на храносмилателния тракт
Общи симптоми и синдроми
Диагностични методи
Принципи на лечението
Болести на храносмилателната система
Болести на хранопровода
Болести на стомаха и дванадесетопръстника
Болести на панкреаса
Болести на тънкото черво
Възпалителни процеси, засягащи тънкото и дебелото черво
Идиопатични хронични неспецифични възпалителни заболявания на червата
Болести на дебелото черво
Особени болестни процеси, засягащи храносмилателната система
Взаимоотношения на храносмилателната система с други органи и системи



Други книги от Вътрешни болести

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация