КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

В играта на желанието. Клинични есета - книга 1

В играта на желанието. Клинични есета - книга 1

 
АвторФрансоаз Долто
Каталожен №1284
ISBN9789545872099
Година2017
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници268
НаличностВ наличност
Цена
28,00 лв.

Описание

Тази книга събира някои от най-прочутите текстове, които жалонират пътя на Франсоаз Долто от клиниката към теорията и обратно. Неизменният "ключ" в тях е следният: за да бъде задоволено, желанието трябва да бъде разпознато и признато, като се "влезе" в играта му.

Психоаналитичните студии са с различни стилове и на различни теми и свидетелстват за 30-годишния труд на Долто. Подбрани са от самата нея, към края на живота ѝ, специално са преработени, за да въплътят сгъстено резултатите от професионалния ѝ опит. Сборникът е направен с цел да бъде свидетелство за постоянните ѝ търсения и като завещание, което самата тя иска да остави на своите бъдещи колеги психоаналитици, на изследователите, на терапевтите и на родителите.

В предстоящата втора част на книгата очаквайте текстове върху Едиповия комплекс и инцидентите около него, върху генезиса на майчиното чувство, върху обичането и любовта, върху играта на желанието.

Франсоаз Долто (1908 - 1988) е легендарен френски психоаналитик. В цялата си работа като теоретик и практик винаги защитава "каузата на децата".

"В тази книга ще прочетете психоаналитични есета с много различни стилове: те са свидетелството за един тридесетгодишен труд (1946 - 1978). Става дума за статии, студии, доклади, повечето от които са се появявали в списания, чиито броеве са станали вече неоткриваеми. Всичко публикувано в този том бе препрочетено и преработено. Така че не се учудвайте, ако на някои места тук откриете по-обширни развития по темите в сравнение с оригиналните публикации.

Така започва издаването на онова, което (есета и се­минари) разглеждам като свидетелство за моето постоянно търсене при упражняването на занаята ми на психоа­налитик: търсене и теоретични рефлексии, които преда­вам на психоаналитиците, мои колеги."
Франсоаз Долто


Съдържание

За символната функция на думите
Думи и фантазми: Истинска историйка за едно бебе, една шапка и един първи бурен смях
Кинестетичните усещания като пораждащи чувството за вина
Персонология и образ на тялото
Динамиката на нагоните и тъй наречените реакции на ревност при раждането на по-малко дете в семейството
Психоаналитично лечение с помощта на кукла-цвете
Да (се) прочетеш с Долто... (Моника Богданова)



Други книги от Психология , психотерапия, психоанализа

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация