КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Видове системи за работни модели в зъботехниката

Видове системи за работни модели в зъботехниката

 
АвторСветлана Ангелова, Методи Абаджиев
Каталожен №1197
ISBN978-619-7137-93-4
КатегорияЗъботехника
Година2016
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници88
НаличностНяма наличност
Цена
0,01 лв.

Описание

Това е първото по рода си у нас обзорно учебно помагало на предлаганите на денталния пазар системи за създаване на работни модели.

Идеята за това учебно помагало е на доц. д-р Методи Захариев Абаджиев, д.м., зам.-декан по научна дейност, кариерно развитие и международни отношения на ФДМ към МУ-Варна. То е съобразено с актуализираната учебна програма по дисциплината “Технология на зъбните протези“. Негов съавтор е Светлана Пенева Ангелова – преподавател по зъботехника в МК към МУ-Варна. Тя е негов успешно защитил докторант.

Ръководството представя резултатите от проведения експеримент за установяване на микроподвижността на подвижните пънчета, чиято методика е разработена за пръв път у нас. То е богато илюстрирано, като по-голямата част от снимковия материал е авторски.

Направен е и сравнителен анализ на съществуващите на денталния пазар и в денталната практика системи за създаване на работни модели, като е предложена класификация на типовете системи. Отправени са препоръки за практиката, относно употребата на видовете системи, съобразно клиничния случай, което би улеснило медицинските специалисти в избора на прецизна система в практиката им.

Това е първото по рода си у нас обзорно учебно помагало на предлаганите на денталния пазар системи за създаване на работни модели.

Издаването на ръководството ще бъде полезно за обучението на студенти по дентална медицина и зъботехника. То предлага начални теоретични знания за видовете системи и дефинира тяхната употребата, съобразно клиничния случай, като дава възможност за придобиване на необходимите професионални компетенции.

 


Други книги от Зъботехника

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация