КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Говорно, езиково и когнитивно развитие при деца с церебрална парализа

Говорно, езиково и когнитивно развитие при деца с церебрална парализа

 
АвторЕлена Бояджиева-Делева
Каталожен №1184
ISBN9789540752372
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници206
НаличностНяма наличност
Цена
0,01 лв.

Описание

В монографията "Говорно, езиково и когнитивно развитие при деца с церебрална парализа" д-р Бояджиева-Делева представя своите проучвания и споделя опита си в изясняването на картината на комуникативните и когнитивните нарушения при детската церебрална парализа.

Трудът е в интердисциплинарна област, която крие редица въпроси, засягащи въздействието на сложната патология на синдрома над езиковото, говорното и познавателното развитие.

Представен е подробен преглед на типичното развитие на моториката, езика, говора и когнитивните процеси в ранна и предучилищна възраст. Детайлно са разгледани особеностите в развитието на тези сфери при деца с церебрална парализа. Данните, получени от авторовото експериментално изследване, подчертават актуалността на темата и на труда, пряко свързана с необходимостта да се стигне до специализирани и същевременно комплексни логопедични терапевтични стратегии за дизартрията в детска възраст и съпътстващите я нарушения.


Други книги от Логопедична литература

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация