КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Дишане от сърцето и необичайни състояния на съзнанието

Дишане от сърцето и необичайни състояния на съзнанието

 
АвторАна Мария Агире
ИздателствоКибеа
Каталожен №1182
ISBN9789544748951
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници184
НаличностВ наличност
Цена
15,00 лв.

Описание

Дихателна техника от трансперсоналната психология. Хипервентилация по Станислав Гроф.

Написана достъпно и разбираемо, "Дишане от сърцето и необичайни състояния на съзнанието" предлага познание както за специалисти, така и за интересуващите се от различните подходи на психотерапията. В тази забележителна книга Ана Мария Агире синтезира своите знания, трупани в продължение на над 40 години практика в сферата на хуманистичната и трансперсоналната психология, както и над 25-годишния си опит в прилагането на холотропното дишане - дихателната техника на Станислав Гроф за постигане на необичайни състояния на съзнанието като потенциално терапевтично средство.

Нейният иновативен метод - Дишане от сърцето, създаден на основата на холотропното дишане, е вдъхновен от различни трансперсонални школи и най-вече на практиките за регресия към минали животи. Дишане от сърцето въздига силата на любовта и подкрепата пред всички останали подходи в психотерапевтичната практика и предлага нов път към самопознание и самоизцеление.

"Дишане от сърцето на психолога Ана Мария Агире проследява забележителната история на житейския ѝ ангажимент за изцеление и психическо изследване, напътствайки хората в практиката на холотропното дишане, която научава от извора - от психиатъра пионер Станислав Гроф. През десетилетията Агире поставя своя личен печат върху тази практика, наричайки я Дишане от сърцето, като с лекота я подобрява и усъвършенства, навлизайки по-дълбоко, за да просветлява и освобождава."

Дъглас Бърнет Смит, професор по литература в канадския университет Свети Франциск Ксавие

Авторката защитава магистърска степен по клинична психология в Буенос Айрес (Аржентина) през 1969 г. През 1970 г. започва работа като гещалт психотерапевт, а по-късно специализира трансперсонална психология. Завършва множество курсове в САЩ при световноизвестни преподаватели като д-р Елизабет Кюблер-Рос, с която работи с терминално болни пациенти, и д-р Станислав Гроф, при когото изучава трансперсонална психология и холотропно дишане.

Има над 20-годишен опит в изследването на терапевтичната стойност на необичайните състояния на съзнанието. Вниманието ѝ се фокусира основно върху разбирането на човешкото страдание и неговото облекчаване. През 2010 г. напуска Трансперсоналния тренинг на Гроф, за да създаде своя собствена програма. Към момента води семинари и обучителни програми на Дишане от сърцето в Аржентина и други страни в Южна Америка.


Други книги от Здраве

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация