КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Клинично поведение при лечение на зъбния кариес и неговите усложнения - второ допълнено и преработено

Клинично поведение при лечение на зъбния кариес и неговите усложнения - второ допълнено и преработено

 
Авторпроф. Сн. Топалова, доц. Е. Карова
ИздателствоМУ-София
Каталожен №1137
ISBN978-954-928-27-95
Година2017
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници305
НаличностВ наличност
Цена
78,00 лв.

Описание

Първата част на книгата е посветена на зъбния кариес - класификация, патоморфология на кариеса, методи за изследване на зъбния кариес, клинични изяви и диференциална диагноза на зъбния кариес, лечение, усложнения при лечението му.

Във втората глава се разглеждат заболяванията на зъбната пулпа и периодонциума. Описани са подробно заболяванията на зъбната пулпа, лечението им, заболяванията на периодонциума, затрудненията при ендодонтското лечение, ендодонтска ретерапия, коронарно възстановяване след ендодонтско лечение, грешки и усложнения, прогноза за ендодонтския успех и други теми.

За постигането на непосредствен и дълготраен успех при лечението на зъбния кариес или неговите усложнения е необходимо непрекъснато усъвършенстване на познанията за причините и пътищата за възникване на болката със зъбен, пулпен или периодонтален произход, на съвременните методи на диагностика и лечение, на непрекъснатите технологични промени в денталната медицина... Заедно с информацията за общото и орално здраве на пациента, те представляват основа за изграждане на обективен лечебен план, който да отговори на нуждите и очакванията на индивида.

Създадено като учебно помагало, това допълнено издание предлага на вниманието на студентите, специализантите и общопрактикуващите лекари по дентална медицина основни познания за диагностиката и клиничото поведение при лечение на кариеса и неговите усложнения. Споделен е многогодишен преподавателски и клиничен опит, онагледен с множество цветни висококачествени изображения.


Други книги от За стоматолози

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация