КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Учебници за мед. студентиХимияАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГастроентерологияГенетика и генетични болестиГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияМикробиологияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииНеврологияНеврохирургияНефрологияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОбществено здравеОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияПаразитологияПатологияПедиатрияПсихология , психотерапияПулмологияРевматологияРентген - Образна диагностикаСестрински грижиСексуална медицинаСпортна медицинаСпешна медицина и интензивни грижиаСоциална медицинаСъдебна медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитацияХематологияХепатологияХигиена и мед. екологияХирургияХистология, ембрио-цитология
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПСИХОЛОГИЯ >>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>COVIDБИЗНЕС И ИКОНОМИКА ОЧАКВАЙТЕ

Съвременно лечение на болестта Крон

Съвременно лечение на болестта Крон

 
АвторВенцислав Мутафчийски, Георги Попиванов, Кириен Кьосев, Даниела Стоянова
Каталожен №1128
ISBN978-619-7196-38-2
Година2018
Размер17 х 25 см.
КорицаТвърда
Страници164
НаличностВ наличност
Цена
33,00 лв.
НОВО

Описание

 

Болестта на Крон е хронично-рецидивиращо заболяване, засягащо целия гастроинтестинален тракт. Макар и сравнително рядко, то е с голяма социална значимост поради засягането на предимно млади хора в трудоспособна възраст, необходимостта от продължително приемане на медикаменти, честите хоспитализации, хирургичните интервенции в голяма част от пациентите и развитието на трайна инвалидизация в част от случаите.

Въвеждането на нови медикаменти и оптимизирането на терапевтичните протоколи доведоха до значително отлагане на хирургичното лечение във времето. Хирургичното лечение на болестта на Крон не може да бъде радикално, но с натрупването на опит в последните десетилетия все повече се налага ранното и планово оперативно лечение, което е с по-добра прогноза в сравнение с интервенциите по повод на септични усложнения.


Второто и преработено издание разглежда за първи път в България хирургичното лечение на болестта на Крон в светлината на съвременните достижения на медицината. Хирургичните техники при всяка локализация са разгледани подробно в отделни глави и са богато онагледени с 55 авторски интраоперативни снимки и илюстрации под формата на атлас.

Направен е съвременен, базиран на доказателствата, обзор на ефективността на различните интервенции обобщен в 15 таблици.

Съвременното хирургично лечение на болестта на Крон трябва да бъде част от реален мултидисциплинарен подход и трябва да се извършва в третични центрове с голям опит в лечението.

Начинът на представяне на информацията прави монографията ценно ръководство за голям кръг от читатели – студенти, специализанти, гастроентеролози, хирурзи и общопрактикуващи лекари.


Съдържание

I. Въведение
II. Съвременна концепция за eтиопатогенезата
III. Клинична картина
IV. Диагностика и медикаментозно лечение
V. Показания за хирургично лечение
VI. Поведение при тънкочревна локализация и засягане на илеоколичния сегмент
1. Чревна резекция
1.1 Влияние на резекционните краища върху честотата на рецидивите
1.2 Влияние на вида на анастомозата върху честотата на рецидивите
2. Стриктуропластика
2.1 Показания и класификация
2.2 Техника
2.3 Резултати
3. Байпас операции и илеостомия
4. Балонна дилатация
VII. Поведение при дебелочревна локализация
VIII. Поведение при вътрекоремен абсцес
IX. Поведение при вътрешни и външни фистули
X. Поведение при редки локализации
XI. Поведение при перианални фистули
XII. Апендектомия при болест на Крон – възможни сценарии
XIII. Лапароскопска хирургия при болестта на Крон
XIV. Рискови фактори за следоперативни усложнения и рецидиви
XV. Следоперативно проследяване
XVI. Практически съветиДруги книги от Гастроентерология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО За нас Доставки Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация