КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Учебници за мед. студентиХимияАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГастроентерологияГенетика и генетични болестиГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияМикробиологияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииНеврологияНеврохирургияНефрологияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОбществено здравеОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияПаразитологияПатологияПедиатрияПсихология , психотерапияПулмологияРевматологияРентген - Образна диагностикаСестрински грижиСексуална медицинаСпортна медицинаСпешна медицина и интензивни грижиаСоциална медицинаСъдебна медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитацияХематологияХепатологияХигиена и мед. екологияХирургияХистология, ембрио-цитология
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПСИХОЛОГИЯ >>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>COVIDБИЗНЕС И ИКОНОМИКА РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ОЧАКВАЙТЕ

Техника на рентгенографското изследване - протоколи за рентгенови лаборанти

Техника на рентгенографското изследване - протоколи за рентгенови лаборанти

 
Авторпроф. Н. Тоцев, Н. Михайлова, С. Габърска
Каталожен №1055
ISBN978-954-756-256-1
Година2020
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници226
НаличностВ наличност
Цена
28,00 лв.
НОВО

Описание

Съвременно ръководство с практическа и фундаментална насоченост, даващо бързо достъпна информация, необходима в ежедневната практика на всички рентгенови лаборанти

Специализираната медицинска литература по образна диагностика отдавна се нуждае от едно съвременно, стегнато, но достатъчно всеобхватно и добре онагледено изложение на центражните техники, които са в основата на конвенционалната радиология. Написването на такова ръководство, което да бъде съвременно и богато информативно, но същевременно подходящо структурирано, ясно и разбираемо, е твърде трудна задача за всеки автор.

Това ръководство представлява опит за обединяване на познанията от миналото с тези от настоящето, като целта е да се уеднакви нашето медицинско образование по образна диагностика с това на европейските страни. Заслужава също да се отбележи, че при четенето и ползването на подобно ръководство, за постигане на по-лесно разбиране и ефективно усвояване на предоставените данни, е от особено значение да има логична последователност и вътрешно струкуриране на отделните раздели.

В тази насока сме се постарали да постигнем еднотипна систематизация и балансираност на целия материал. Представените случаи са от истинската практика, точни, прецизно детайлни, със съвременен подход към конвенционалните рентгенови изследвания.

Правилното и точно изпълнение на алгоритмите на отделните центражи на горния и долен крайник, на черепа и гръбначния стълб изисква спазването на редица основни правила, както и солидни анатомични познания.

Представеното съвременно ръководство е с практическа и фундаментална насоченост и дава бързо достъпна информация, така необходима в ежедневната практика на всички рентгенови лаборанти, специализанти и специалисти по „Образна диагностика“.


Други книги от Рентген - Образна диагностика

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО За нас Доставки Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация