КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Онкология - Учебник за студенти по медицина и лекари

Онкология - Учебник за студенти по медицина и лекари

 
АвторПод редакцията на доц. д-р Наталия Чилингирова
ИздателствоАрбилис
Каталожен №1038
ISBN978-619-7063-40-0
Година2020
Размер14 х 21 см.
КорицаТвърда
Страници732
НаличностВ наличност
Цена
70,00 лв.

Описание

Идеята на този учебник е да подпомогне подготовката на студентите по медицина по една нова за тях специалност (каквато е онкологията в медицинските университети в България), като създаде стабилна основа за техните знания.

Тъй като в съответствие с научните открития на нашето съвремие познанията ни за онкологичните заболявания се разширяват и съответно парадигмите на лечението се променят, определянето на идеалния метод за обучение на студенти по медицина в тази толкова всеобхватна дисциплина придобива все по-голяма важност.

Необходимо е да се обърне внимание на това, кои елементи от сложната, мултидисциплинарна грижа за пациента трябва да получават най-голям акцент в ограничената във времето учебна програма. Уместно е да се постави под въпрос, какво трябва да знаят студентите по медицина на всеки етап от своето образование по отношение на постигането на академични, а впоследствие и на клинични показатели.

Затова разработването на учебен план, който да осигурява адекватна основа, е от ключово значение. По този начин у всички студенти ще се изградят трайни знания и умения, които ще им позволят да се развият като добри клиницисти.

Крайъгълен камък за постигането на тази амбициозна, но изключително важна цел е именно учебникът по онкология. Макар изучаването на онкология дълги години да не фигурираше в учебната програма на студентите по медицина, към момента вече е залегнало в програмите на някои от медицинските университети в България.


Съдържание

Глава 1
ЕПИДЕМИОЛОГИЯ И СОЦИАЛНА ЗНАЧИМОСТ НА ОНКОЛОГИЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Глава 2
БИОЛОГИЯ НА МАЛИГНЕНИТЕ ТУМОРИ

Глава 3
ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА В ОНКОЛОГИЯТА

Глава 4
СКРИНИНГ ЗА ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Глава 5
ПРИНЦИПИ НА ХИРУРГИЧНОТО ЛЕЧЕНИЕ В ОНКОЛОГИЯТА

Глава 6
ПРИНЦИПИ НА ЛЪЧЕЛЕЧЕНИЕТО

Глава 7
ОСНОВИ НА ОНКОФАРМАКОЛОГИЯТА

Глава 8
ПАЛИАТИВНИ ГРИЖИ ПРИ БОЛНИ С АВАНСИРАЛО ОНКОЛОГИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ

Глава 9
СПЕШНИ СЪСТОЯНИЯ В ОНКОЛОГИЯТА

Глава 10
ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛКАТА В ОНКОЛОГИЯТА

Глава 11
КАРДИООНКОЛОГИЯ

Глава 12
КЛИНИЧНИ ПРОУЧВАНИЯ В ОНКОЛОГИЯТА. GCP. ЕТИКА И ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ

Глава 13
ИНОВАЦИИ В ОНКОЛОГИЯТА: ДИГИТАЛИЗАЦИЯ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ. ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ

Глава 14
ПЪРВИЧНИ И ВТОРИЧНИ МОЗЪЧНИ ТУМОРИ

Глава 15
ТУМОРИ НА ГЛАВАТА И ШИЯТА

Глава 16
БЕЛОДРОБЕН КАРЦИНОМ

Глава 17
КАРЦИНОМ НА ГЪРДАТА

Глава 18
ГАСТРОИНТЕСТИНАЛНИ ТУМОРИ

Глава 19
ГИНЕКОЛОГИЧНИ ЗЛОКАЧЕСТВЕНИ ТУМОРИ

Глава 20
УРОГЕНИТАЛНИ ТУМОРИ

Глава 21
САРКОМИ И ДРУГИ РЕДКИ ТУМОРИ

Глава 22
ЗЛОКАЧЕСТВЕНИ ТУМОРИ С НЕИЗВЕСТНО ПЪРВИЧНО ОГНИЩЕ

Глава 23
МАЛИГНЕН МЕЛАНОМ И ДРУГИ ЗЛОКАЧЕСТВЕНИ КОЖНИ ТУМОРИ

Глава 24
ЗЛОКАЧЕСТВЕНИ ХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

ИЗПОЛЗВАНИ СЪКРАЩЕНИЯ


Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация