КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Учебници за мед. студентиХимияАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГастроентерологияГенетика и генетични болестиГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияМикробиологияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииНеврологияНеврохирургияНефрологияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОбществено здравеОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияПаразитологияПатологияПедиатрияПсихология , психотерапияПулмологияРевматологияРентген - Образна диагностикаСестрински грижиСексуална медицинаСпортна медицинаСпешна медицина и интензивни грижиаСоциална медицинаСъдебна медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитацияХематологияХепатологияХигиена и мед. екологияХирургияХистология, ембрио-цитология
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПСИХОЛОГИЯ >>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>COVIDБИЗНЕС И ИКОНОМИКА ОЧАКВАЙТЕ

Кинезитерапия при увреда на периферната нервна система

Кинезитерапия при увреда на периферната нервна система

 
АвторДавид Кънчев
ИздателствоАвангард прима
Каталожен №1012
ISBN978-619-160-581-1
Година2016
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници346
НаличностВ наличност
Цена
36,00 лв.

Описание

Увредите на периферната нервна система са едни от най-честите в неврологията и имат голямо медико-социално значение според засягане на различни анатомични нива на периферната нервна система.

Те могат да се определят като: радикулити, плексити, ганглионити, неврити и др. Периферните нерви са смесени. Това обуславя и симптоматиката им: сетивна, болкова, двигателна, вегетативна, които се отразяват на целия организъм.

Кинезитерапията е немедикаментозен, холистичен, терапевтичен подход който има ключова роля в профилактиката, функционалното възстановяване и преобучение, и подобряване качеството на живот след увреди на периферната нервна система. В монографията са описани основни анатомични, физиологични, патологични данни за периферната нервна система имащи отношение към провеждането на кинезитерапия.

Описани са подходящи методи и тестове за функционални измервания, изследвания и оценки при увреди на периферната нервна система. Представени са примерни методики за кинезитерапия при увреда на периферни нерви съставени въз основа на голям брой научни публикации и личният опит.

При написването им е подчертан лечебно педагогическият професионален подход. Монографията е онагледена с подходящи фигури, схеми и таблици, които улесняват възприемането на съдържанието й. В нея са представени резултати от преки, лични наблюдения при функционалното възстановяване след увреда на някои периферни нерви.


Други книги от Физиотерапия, рехабилитация

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО За нас Доставки Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация