КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Фармакотерапия за фармацевти

Фармакотерапия за фармацевти

 
АвторПод редакцията на проф. Маргарита Караиванова
ИздателствоСофттрейд
Каталожен №946
ISBN9543340277
Година2006
Размер20 х 36 см.
КорицаМека
Страници422
НаличностНяма наличност
Цена
35,00 лв.

Описание

Издаването на учебник по фармакотерапия за фармацевти съвпада с периода на значими промени в системата за фармацевтични грижи и лечение на болестите. Тези промени се обуславят от значителния напредък в молекулярната медицина и фармация, в областта на диагностиката и лечението на болестите, както и от новите възможности на биотехнологията за създаване на нови лекарства.

В съответствие със съвременните принципи на фармакотерапията, контролът върху болестния процес се осъществява с координираните усилия на лекари, клинични фармаколози и клинични фармацевти по време на целия цикъл на заболяването с акценти върху подобряване на качеството на живот на пациентите и намаляване на икономическата стойност на лечебния курс.

Това издание има за цел да послужи като фундаментално и методично ръководство на работещите в системата на здравните фармацевтични грижи. В книгата е отразено познанието за лекарственото лечение на болестите, което е адаптирано към нуждите на фармацевта с оглед осигуряване на компетентното му професионално участие в лечебния процес. Създадени са възможности за овладяване на познания, необходими за фармакологичния контрол върху болестта, преценка на рационалността на лекарствената терапия и реалистична оценка на изхода от лечението. С тези познания фармацевтите могат компетентно да участват в мониторинга на болестния процес.

На базата на тези познания магистър-фармацевтът може бързо да се ориентира за степента на постигания терапевтичен ефект и да дефинира баланса между нежеланите ефекти на лекарствата и търсения благоприятен и оптимален терапевтичен резултат.

Предлаганите примерни казуси за лечение на пациенти с различни заболявания и синдроми (представени в Приложение) симулират типични клинични случаи и са предназначени за създаване на аналитични и практически умения за проблем-ориентирано решаване на терапевтичния проблем.

В книгата "Фармакотерапия" ние разглеждаме общата характеристика на патологичния синдром, неговата патогенетичната същност и етиологични фактори. На тази основа са очертани насоките за лечение и възможностите за постигане на терапевтичен ефект при съответните патофизиологични условия на организма. В тази връзка се анализират предимствата на някои лекарства - като лекарства на избор, както и техните алтернативни варианти при конкретното заболяване.

Обсъждат се терапевтичните схеми или лекарствени комбинации, с които се постига оптималния терапевтичен резултат. Разгледани са фундаментални и практически въпроси на лекарственото лечение, което позволява фармацевтът да се ориентира прецизно и бързо към избора, пригодността и безопасността на лекарствената терапия.

Съдържанието на тази книга е изградено върху учебната програма по фармакотерапия за студентите по фармация и специализиращите профила "Клинична фармация". То е в непосредствена връзка с учебника "Основи на клиничната медицина" за фармацевти под ред. на проф. Захарий Кръстев.


Други книги от Фармакология, фармакотерапия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация