КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Фармакологично управление на детското поведение в стоматологичния кабинет

Фармакологично управление на детското поведение в стоматологичния кабинет

 
Авторпод ред. на Е. Илиева
ИздателствоПроф. Марин Дринов
Каталожен №879
ISBN9543220166
Година2005
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници142
НаличностНяма наличност
Цена
0,01 лв.

Описание

Книгата „Фармакологично управление на детското поведение в стоматологичния кабинет“ под редакция на Доц. Е. Илиева е съставена от 5 глави и разглежда актуален проблем в детската дентална медицина-контролът върху негативното поведение на децата-пациенти. Или както се казва: „ Зад всеки зъб има човек“
Поради това и колективът създал тази монография е съставен от детски дентални лекари, орален хирург, фармаколог, анестезиолог, психиатър и педиатър. Този мултидисциплинарен подход дава възможност проблема да бъде детайлно и многостранно разгледан за да може да се достигне до основната цел-намиране на решения и подходи към децата за провеждане на адекватно съвременно дентално лечение. Освен това трудът съдържа и огромният опит на редактора на книгата при стотици деца. Показани са начините и възможностите за управление на поведението и при крайно негативните и увредените деца.
Поради тези цели книгата съдържа следните глави:

  • Същност на управлението на детското поведение в стоматологичния кабинет. Въведение във фармакологичното управление на поведението.
  • Контрол на болката. Локална анестезия в детската стоматологична практика.
  • Лекарствени средства за повлияване на тревожността. Орално седиране с Dormicum (Midazolam) при първо посещение в стоматологичния кабинет.
  • Обща анестезия в детската стоматологична практика. Анализ на 250 случая на стоматологично лечение под обща анестезия.
  • Кариес на ранното детство. Стоматологичен статус и нужда от стоматологично лечение при деца с умствена ретардация. Връзка между зъбните травми и детското поведение. Тревожност при деца с психични и психосоматични разстройства. Детска церебрална парализа.

Други книги от Детска стоматология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация