КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

КОГНИТИВНО-ПОВЕДЕНЧЕСКА ТЕРАПИЯ: Основите и отвъд тях

КОГНИТИВНО-ПОВЕДЕНЧЕСКА ТЕРАПИЯ: Основите и отвъд тях

 
АвторДжудит Бек
ИздателствоИзток-Запад
Каталожен №759
ISBN9786190102649
КатегорияПсихология
Година2018
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници512
НаличностВ наличност
Цена
31,00 лв.

Описание

Практическо и авторитетно ръководство за студенти и практикуващи терапевти, които искат да изучат основите на когнитивно-поведенческата терапия (КПТ). По много достъпен начин, стъпка по стъпка, опитният клиницист Джудит С. Бек демонстрира как да ангажирате пациентите, да разработите солидна концептуализация на случая, да планирате терапията и ефективно да структурирате сесиите.

Акцентира се върху терапевтичните отношения, като се набляга на силните страни на пациентите и домашната работа. Обясняват се базисни когнитивни, поведенчески и преживелищни техники, представят се стратегии за решаване на трудностите и предотвратяване на рецидивите. Илюстрирана с множество клинични случаи, психологически портрети и транскрибирани интервюта, книгата показва КПТ в действие. Представени са клинични материали, които могат да се произвеждат и да се използват в практиката.
"Независимо дали читателите са студенти по магистърска или докторска програма, които за пръв път влизат в контакт с когнитивната терапия, или са опитни професионалисти, които искат да освежат познанията си за когнитивната теория, книгата на д-р Бек ще задоволи почти всички потребности от професионално обучение."
Psychiatric Services

Джудит Бек (дъщеря на създателя на модерната когнитивна терапия - Аарън Бек) е водещ специалист в областта на когнитивно-поведенческата терапия (КПТ). Тя е практикуващ клиницист и професор по психология и психиатрия в Пенсилванския университет, а също и президент на института "Бек" за когнитивна терапия и изследвания.


Други книги от Психология

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация