КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Как да развием потенциала на детския мозък - 12 революционни стратегии в помощ на родителите

Как да развием потенциала на детския мозък - 12 революционни стратегии в помощ на родителите

 
Автор Д-р Даниъл Сийгъл и д-р Тина Пейн Брайсън
ИздателствоХермес
Каталожен №691
ISBN9789542612520
Година2013
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници200
НаличностВ наличност
Цена
15,95 лв.

Описание

Двегодишното ви момиченце пищи и плаче насред магазина, а вие се свивате под укорителните погледи на околните.

Децата ви се карат и бият, глухи за всякакви разумни аргументи.
Синът ви отказва да спазва наредбите в училище, защото били „глупави“.

Да не би да съществува заговор между всички деца да вгорчават живота на родителите си? Нищо подобно, просто мозъкът им още не е напълно развит.

В тази новаторска и практична книга психиатърът Даниъл Сийгъл и експертът в областта на възпитанието Тина Брайсън разясняват как е устроен и функционира развиващият се детски мозък. Мозъчната кора, отговорна за вземането на решения и балансирането на емоциите, се доизгражда докъм 25-годишна възраст. При малките деца дясното полукълбо доминира над лявото, а следователно и емоциите надделяват над логиката.

Ето защо не бива да ни учудва фактът, че децата често губят контрол. Прилагайки съвременните научни открития, описани в книгата, вие ще можете да реагирате адекватно, когато детето ви изпадне в емоционална криза. Да го научите как да се справя със страховете и настроенията си.  

Ясните обяснения, забавните илюстрации и практическите стратегии за справяне с ежедневните трудности на родителя ще ви научат как да подпомагате емоционалното и интелектуалното развитие на вашето дете.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация