КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Вродени лицеви аномалии

Вродени лицеви аномалии

 
АвторПроф. д-р Юрий Константинов Анастасов
ИздателствоN/А
Каталожен №481
ISBN978-954-91865-1-2
Година2006
Размер14 х 21 см.
КорицаТвърда
Страници216
НаличностВ наличност
Цена
38,00 лв.

Описание

В тази книга ще представим клиничната картина, етиологията и патогенезата, диагностиката и лечението на основните видове лицеви аномалии, видени през собствения ни опит. Ще представим и нашите виждания относно съдовите малформации, вродените тумори и тумороподобни състояния на лицето и шията, тъй като те имат много общи характеристики с лицевите аномалии. Мултидисциплинарността се налага при всички тези пациенти, а методите за лечение се взаимстват и допълват. Затова ние смятаме, че е уместно в едно издание да се представят вродени лицеви заболявания и аномалии.

Книгата условно е разделена на три части. Първата част е предназначена за мултидисциплинарното лечение на вродените цепнатини на устната и небцето (ВЦУН). Втората е за сходните с ВЦУН състояния – отомандибуларен синдром, коси лицеви цепнатини, краниостенози, аномалии на клепачите, на езика и т.н. Третата част е за вродени тумори и тумороподобни състояния, включвайки и съдовите аномалии, разположени на лицето.

Снимковият материал и фигурите са собствени, освен там, където е изрично посочено. Във втората и третата част някои от случаите са оперирани в Лил с наше участие, а други са оперирани в Пловдив от съвместен френско-български екип или изцяло от нас.

Представеният материал се основава най-вече на опита ни в отделението по пластична и краниофациална хирургия на Медицинския университет в Пловдив, което беше разкрито през 1996 година. Отделението беше създадено в сътрудничество с Клиниката по пластична хирургия на Университетската болница в град Лил, Франция, ръководена от професор Филип Пелерен, при който специализирах през деветдесетте години. В това сътрудничество, освен самия професор Пелерен, участват професор Патрик Делем – детски неврохирург, и професор Реми Бесон – детски хирург. Голям тласък за развитието и международното признание на отделението се постигна с участието ни в мрежата Евроклефт-Еврокран, договорните отношения със Смайл-Трен и Института по пластична хирургия в Нюйоркския университет, ръководен от професор Маккарти, университетската болница „Сен Жозеф“ в Париж, университетската болница „Хуан Каналехо“ в Ла Коруня – Испания, и Университета Маунт Синай в Ню Йорк.

До създаването на отделението, в Пловдив има дългогодишни добри традиции в лечението на вродените цепнатини на устната и небцето, развити първоначално от професор Сивков, а след него – от доцент Никола Чаталбашев. Приемствеността е налице и след това, като най-голяма заслуга има доцент Чаталбашев, който проявява благородство и далновидност, като ни преотстъпва изцяло дейността, свързана с цепнатините на устната и небцето. В нашите ръце, освен хирургичното лечение на ВЦУН, се развива мултидисциплинарното лечение със съвременна документация и международно интерцентрично сътрудничество. Паралелно се разви краниофациалната хирургия, както и лечението на другите лицеви аномалии и тумори.

Бих искал тук да благодаря на моя учител по пластична хирургия – професор Филип Пелерен от Университетската болница в Лил, Франция, на доцент Никола Чаталбашев, на баща ми – професор Константин Анастасов, на колегите ми от страната и чужбина и на всички, допринесли за написването на този труд.


Други книги от Стоматологична хирургия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация