КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>
Книги за йогаАкушерство и гигекологияАнатомия и патоанатомияАнестезиологияБиологияБиохимия и патобиохимияВътрешни болестиГенетика и генетични болестиГастроентерологияГериатрична МедицинаДерматология и венерологияЕндокринологияЗдравен мениджмънтИмунологияИнфекциозни болестиКардиологияКлинична лабораторияЛатински езикМедицина на бедствените ситуацииМикробиологияКниги за ароматерапия и етерични маслаНеврологияНефрологияНеврохирургияОбща медицинаОбщопрактикуващи лекариОнкологияОртопедия и травматологияОфталмологияОбществено здравеПаразитологияПатологияПедиатрияПулмологияПсихология , психотерапия, психоанализаРентген - Образна диагностикаРевматологияСпешна медицина и интензивни грижиаСпортна медицинаСестрински грижиСоциална медицинаСъдебна медицинаСексуална медицинаТоксикологияТрудова МедицшнаУНГ - ОториноларингологияУрологияУчебници за мед. студентиФармакология, фармакотерапияФизиология, патофизиологияФизиотерапия, рехабилитация, ерготерапияХематологияХепатологияХистология, ембриология ,цитологияХирургияХигиена и мед. екологияХимия
ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Кинезитерапия при някои по-често срещани хирургични заболявания

Кинезитерапия при някои по-често срещани хирургични заболявания

 
АвторПроф. Незабравка Генчева
ИздателствоАвангард прима
Каталожен №341_2311MEDNEZ03
Година2015
КорицаМека
Страници186
НаличностНяма наличност
Цена
25,00 лв.

Описание

Учебникът е съставен съобразно учебната програма на задължителната дисциплина "Кинезитерапия в хирургия" от учебния план на студентите от специалнаост "Кинезитерария" н НСА "В. Леевски".

Целта на обучението е студентите да получат основни познания и умения за използването на кинезитерапевтични средства при някои по-често срещани хирургични заболявания. Представени са различни методи на кинезитерария и тахното приложение в коремната, гръдната и сърдечно-съдовата хирургия.

Компентенциите, които трябва да придобият бъдещите специалисти по кинезитерария са свързани със знания за функционалната диагностика и клинични изяви при хирургични заболявания и състояния, както и различни кинезитерапевтични подходи, за по-бързото отстраняване на оперативните последици върху организма на чавека и възвръщане на неговата работоспособност и дееспособност.


Съдържание

-- Същност на хирургията. Кратка история
-- Значение на кинезитерапията при хирургичните заболявания
-- Особености на кинезитерапията през отделните периоди при хирургичните заболявания
-- Кинезитерапия при лечение на рани
-- Кинезитерапия при термична травма
-- Кинезитерапия в гръдна хирургия
-- Кинезитерапия при операции на сърцето
-- Кинезитерапия при сърдечни трансплантации
-- Кинезитерапия при хирургични заболявания на органите в коремната кухина



Други книги от Физиотерапия, рехабилитация, ерготерапия

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация