КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

МЕГА-МАНИПУЛАЦИЯ - Идеологическо кондициониране във фасадната демокрация

МЕГА-МАНИПУЛАЦИЯ - Идеологическо кондициониране във фасадната демокрация

 
АвторУлрих Мис
ИздателствоДилок
Каталожен №1602
ISBN978-954-2902-90-4
Година2022
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници352
НаличностВ наличност
Цена
28,00 лв.

Описание

Откритият диспут е основна предпоставка на демократичното общество. Диалогът в основата му вече отдавна отсъства не само в Германия, но и в много други западни държави. Политиката на утвърдените сили се диктува от пазарно радикална и войнолюбива многопартийна коалиция.

Индустрията за въздействие върху съзнанието отразява и усилва тези идеологии. Фактът, че правовата държава страда и излиза от релсите, изобщо не впечатлява тези доктринери. Вече дори не става дума за медийна манипулация и пропаганда, а далеч повече за психологическо стълкновение, информационна война и нарастваща цензура против гражданското общество.

Улрих Мис е събрал един международен авторски екип, членовете на който формулират собствени мисли по отношение на агитацията и западната фасадно демокрация и не се подчиняват нито на господстващото мнение на пазарно удобните „демократи“, нито на предписанията, налагани от езиковите стожери на политическата коректност.

Посвещение

Тази книга е посветена на хора като Джулиан Асанж, Едуард Сноудън, Челси Манинг и мнозина други, които не позволяват да бъдат отклонени от стремежа си към търсенето на истината. Центровете на властта и техните корумпирани водачи си отмъщават най-вече на тези, които разкриват престъпленията им; те представляват най-голямата заплаха за тях.

Битката за истината не се награждава с ордени, кръстове за храброст и ритуално раздавани отличия – ето защо са толкова важни смелите хора, които са неподкупни и не позволяват да бъдат заглушавани и сплашвани.

Най-важните понятия, които тези силови центрове, техните придворни лакеи и свитата подлизурковци използват за злепоставяне на критиците – наред с познатите отдавна „антисемит“ и „антиамерикански“ – са „конспиративна теория“ и „конспиративни теоретици“. С тези оръжия от арсенала на психологическата война, те систематично мачкат правото на мнение и се стремят максимално да потиснат критиката.

„Понятието „конспиративна теория“ е само безсъдържателна фраза, целта на която е да намали мисленето или да предизвика късо съединение, водещо до изключване на разсъжденията. Най-често се използва като коз за прекратяване на разумна дискусия, за отклоняване вниманието от основателни въпроси, за осуетяване обективното разглеждане на фактите и проверка на доказателствата.

Всъщност става дума за практическо приложение на военни тактики, с каквито през последните 40 години успяха да парализират комуникацията – метод за прикриване на нелегални операции и запазването им в тайна. Това, че повечето хора имат нереалистични представи за историческите събития не е случайно – именно това е „конспирацията“, която си заслужава да бъде анализирана.

Редица заинтересувани групи биха искали да живеете както досега и да не повдигате важни въпроси. Те са експертите и сте длъжни да ги следвате безпрекословно. Няма нищо, което да не са ви казали.“

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация