КАТЕГОРИИ
МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА >>ENGLISH MEDICAL BOOKS>>ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА >>DENTAL MEDICINE>>ПЕДАГОГИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА >>ПСИХОЛОГИЯ >>АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА >>КНИГИ ЗА ЖЕНАТА>>ХРАНЕНЕ , ЗДРАВЕ И МЕДИЦИНСКА КУЛТУРА>>>НАУКА И НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА ЛИТЕРАТУРА>>СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА>>РЕЛИГИЯ И ОКУЛТИЗЪМ>>ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА>>КНИГИ ЗА ДЕЦАТА >>ИЗКУСТВО>>БИЗНЕС И ИКОНОМИКА ВОЕННО И ПОЛИЦЕЙСКО ДЕЛОСЪДЕБНА ЕКСПЕРТИЗА И КРИМИНОЛОГИЯ СЕМЕЙСТВО И СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯСОЦИОЛОГИЯ И ДЕМОГРАФИЯФИЛОСОФИЯАНТИКВАРНИ КНИГИФОРМУЛЯРИCOVIDОЧАКВАЙТЕ

Публично-частното партньорство в училищното образование. Възможности, проблеми, и решения

Публично-частното партньорство в училищното образование. Възможности, проблеми, и решения

 
АвторОфелия Кънева
ИздателствоЧерноризец Храбър
Каталожен №1596
ISBN978-954-715-708-8
Година2021
Размер14 х 21 см.
КорицаМека
Страници178
НаличностВ наличност
Цена
18,00 лв.

Описание

Прякото взаимодействие в образователната среда на типичната държавна устойчивост в симбиоза с характерната за частния оператор гъвкавост са съвременният отговор на повишените изисквания на учащи, родители, професионални среди и местна общност, като същевременно се гарантира високата приложимаст на държавните образователни стандарти, грамотността на учащия и бъдещата му ефективност на пазара на труда.

Публично-частното партньорство в училищното образование е не само възможно, но и вече се реализира успешно и мащабно в държави с различен тип управление, икономически статус и образователен напредък. Част от успеха се дължи на факта, че частният партньр не извлича само краткосрочни ползи, но е  ангажиран дългосрочно да поддържа и управлява публичната собственост в интерес на обществото.

Или се обяснява с обстоятелството, че се оптимизират разходите за всички страни, споделя се рискът и се повишава качеството на услугата. А също така и чрез ситуацията, че се увеличават ползите за всички заинтересовани страни, подобрява се ефективността на изпълнението и се осигурява пряка (и не само) икономическа полза от училищтното образование. Също и с явлението, че частните партньори са в трансформация от стопанско-активни субекти в проводници на дългосрочни стратегии и гаранти за реализацията им.

Това е шанс за модернизиране на българското училище и за по-ефикасно управление на процесите в него – капитала, информацията, предприемаческите способности и не на последно място, на изграждането на човешкия капитал, който е от решаващо значение за просперитета и благоденствието, за цивилизационната хуманна зрелост на всяко съвременно общество.

Провеждането на решителни политики, насочени към драстично повишаване на качеството на образованието; увеличаване на мотивацията за учене; въвеждането на иновации; по-добър мониторинг и контрол от страна и на обществото и на преките участници; към създаването на конкурентна среда сред операторите на образователни услуги трябва да доведе не само до "ликвидиране на неграмотността" сред населението и гарантиране на равен достъп до системата на средното образование, но и значително повишаване на общото ниво на образованост, релевантно на технологичния темп.

Книгопоща Медбук, биология, Медицинска литература


гр. София
ул. Цар Асен 100 (между Тунджа и Доспат)


тел. +359 887 777 610
e-mail: medbookpost@abv.bg

  НАЧАЛО Декларация за поверителност Общи условия Нови книги Контакти Категории
Вход / Регистрация